Hirdetés

Folytatódik szerdán az általános sztrájk a tanügyben

Szerdán folytatódik az általános sztrájk a tanügyben, ugyanakkor újabb tárgyalások várhatók délután a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetségének (FSLI) székhelyén a szakszervezeti vezetők és a kormány képviselői között.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 2 perc
Folytatódik szerdán az általános sztrájk a tanügyben
Képünk illusztráció Fotó: László F. Csaba

A keddi tárgyalási forduló után a FSLI elnöke, Simion Hăncescu elmondta, nem történt számottevő előrelépés a szerinte informális jellegű egyeztetésen, de a kormány ígéretet tett arra, hogy „végez néhány számítást”. Hozzátette, a három szakszervezeti szövetség vezetői szerdán 17 órától a FSLI székhelyén tanácskoznak, és a kormány képviselőit is meghívták, „hátha előállnak egy meglepetéssel”. A találkozóra várják Nicolae Ciucă kormányfőt, Marcel Ciolacu képviselőházi elnököt, a pénzügyminisztert és a munkaügyi minisztert. Simion Hăncescu elmondta azt is, hogy csütörtökön nagyszabású tüntetést terveznek az oktatási szakszervezetek.

A Spiru Haret Szakszervezeti Szövetséget vezető Marius Ovidiu Nistor is megerősítette, hogy az általános sztrájk folytatódik. „Hátha holnap olyan megoldással állnak elő a döntéshozók, amelyet elfogadnak a kollégák” – fogalmazott. Emlékeztetett arra, hogy a sztrájk esetleges beszüntetéséről nem a szakszervezeti vezetők, hanem a tagság dönt. A keddi találkozónak szerinte is informális jellege volt, a kormány képviselői megoldások keresésére tettek ígéretet – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!