Hirdetés

Felújítják a nyikómalomfalvi művelődési házat

Teljesen felújítják a Farkaslaka községhez tartozó nyikómalomfalvi művelődési házat és környékét a fejlesztési minisztérium finanszírozásával – közölte csütörtökön az RMDSZ, Cseke Attila fejlesztési tárcavezető bejelentésére hivatkozva.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Felújítják a nyikómalomfalvi művelődési házat
Illusztráció Fotó: rmdsz.ro

A közlemény Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettest idézte „Az elmúlt két évben kormányzati munkánknak köszönhetően számtalan olyan beruházást tudtunk elindítani, amely az életkörülményeket javítja településeinken, és ezáltal minőségi szolgáltatásokban lehet részük az ott élőknek. A művelődési házak is ezt a célt szolgálják, minden kultúrotthon, amit fel tudunk újítani, erősíti a közösséget, és új szintre emeli a kulturális életet” – idézte a közlemény Kelement.

Cseke Attila ugyanakkor úgy vélte: a közösségi élet korszerű központjává válhat a felújított művelődési ház Nyikómalomfalván. „A magyar emberek számára hasznos és fontos az RMDSZ kormányzati jelenléte, hiszen a háborús válság ellenére új lendülettel, több pénzből fejlődik, épül Erdély. A ma jóváhagyott beruházás egyike azoknak, amelyekhez sikerült támogatást biztosítani” – idézte a közlemény Cseke Attilát.

Mint írták: teljes külső és belső felújítási munkálatokat végeznek az épületen, energiatakarékossá teszik, és napelemeket szerelnek rá azért, hogy a szükséges, csökkentett mennyiségű energia megújuló forrásból származzon, védve ezzel a környezetet és csökkentve a fenntartási költségeket. Az épületet bővítik, korszerűsítik, modern konyhát alakítanak ki benne, az épület körül pedig tereprendezési munkálatokat végeznek, parkolókat alakítanak ki. A miniszter elmondta: a fejlesztési szaktárca tízmillió lejt biztosít a beruházásra. A finanszírozás jóváhagyását követően elkezdődhet a közbeszerzési folyamat, majd az építkezés.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!