Hirdetés

Felnőtt kosárlabdacsapat alakult

Sajtótájékoztatón mutatkozott be az újonnan alakult gyergyószentmiklósi felnőtt kosárlabdacsapat. A 16 fős keretből álló, CSS-VSK néven induló gárda a gyergyószentmiklósi sportiskola és a Városi Sport Klub együttműködésével jöhetett létre.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Felnőtt kosárlabdacsapat alakult
Összefogás Gyergyóban. Továbbviszik a stafétát | Fotó: Boncina-Székely Szidónia Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Történelmi pillanatnak nevezte Kercsó Zoltán edző a felnőtt kosárlabdacsapat bemutatását, és elmondta: kilencedik osztályos diákként döntött úgy, hogy edzeni, tanítani szeretne néhány kisebb, kosárlabdázni vágyó fiút, közöttük a hivatásos sportolóvá lett Lokodi Mátyást, aki a most induló felnőttgárda csapatkapitánya. A gyergyószentmiklósi kosárlabdacsapat megléte nagy lépés, bizonyítéka annak, hogy jól működő rendszerre épül, amelyben elhivatott edzők és kitartó gyermekek dolgoznak – hangsúlyozta Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke a Basilides Tibor sportcsarnokban tartott sajtótájékoztatón.
Csergő Tibor, Gyergyó­szent­miklós polgármestere ugyancsak a csapat létrejöttének, a staféta továbbvitelének fontosságát emelte ki, Jánosi István, a sportiskola igazgatója pedig a játékosok részéről tapasztalt felelősségteljes hozzáállást hangsúlyozta, illetve támogatásáról biztosította az új csapatot. A CSS-VSK menedzseri feladatait Szakács Levente vállalta el, példaképeknek nevezve a csapat tagjait, akik véleménye szerint sok gyergyói fiatalnak meghozzák majd a kedvét a kosárlabdázáshoz. 
– Örülök, hogy ezentúl egy csapatnak tudom átadni azt a tudást, amit eddig nyári itthon tartózkodásaim alatt csak egyéneknek tudtam. Úgy érzem, ez a projekt a fejlődés egyik platformja lesz, a küzdőszellem pedig az életben is a játékosok hasznára válik – mondta Lokodi Mátyás csapatkapitány. 
A B ligás gyergyószentmiklósi csapat az elkövetkezőkben a gyergyószárhegyi sportcsarnokban játssza mérkőzéseit, mindaddig, amíg a gyergyószentmiklósi pálya padlózatának cseréjét megvalósítják. A sajtótájékoztatón Kercsó Zoltán edző, a felnőtt kosárlabdacsapat megalakításának kezdeményezője elmondta: támogatókat várnak felszerelések és sporteszközök vásárlására, valamint a légiósok szállítási költségeinek fedezésére. A csapat a bajnokságban Jászvásár, Craiova, Nagyszeben, Kolozsvár, Bukarest és Brassó csapataival mérkőzik meg.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!