Hirdetés

Farkaslaka község együtt ünnepelt 

Farkaslaka községben is megemlékeztek az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójáról.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 2 perc
Farkaslaka község együtt ünnepelt 
Látványos lovas felvonulás. Közös ünnep Fotó: Hadnagy Éva

Az ünnepség délelőtt Firtosváralján kezdődött, majd Székelypálfalván és Kecsetben folytatódott. A községközpontban a Trianon-emlékműnél emlékeztek a hősökre. Az eseményt a község lovasait tömörítő LóFő Lovascsapat felvonulása tette még ünnepélyesebbé, amely közel hetven lóval és tizenegy szekérrel érkezett az eseményre. Ők már tíz éve, hogy összekötik a községben zajló megemlékezéseket, erősítve a lakosságban az együvé tartozás érzését.

Hadnagy Éva

Az ünneplőket Kovács Lehel polgármester köszöntötte. Beszédében hangsúlyozta, a környezetünkben zajló események rádöbbentenek a szabadság törékenységére.

Itt az idő újra az összefogásra, hogy kiálljunk egymásért. A 48-as fiatalok jól tudták, aki győzni akar, annak bátornak kell lennie, vállalnia kell küldetését, és nekünk is ezt kell tennünk. Legyen béke!

– zárta gondolatait az elöljáró.

Hadnagy Éva

Az ünnepi köszöntők után a helyi iskolások, valamint az ifjúsági fúvószenekar előadása következett, végül pedig elhelyezték az emlékezés koszorúit. A farkaslaki után Székelyszentléleken, Bogárfalván, végül pedig Nyikómalomfalván tartottak megemlékezést.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!