Hirdetés

Eredményes volt a gyergyószentmiklósi karitatív program

Lezárult az idei, kilencedik Együtt, Egymásért – Szent­miklósiakért nevezetű karitatív program. A szervezők elégedettek, hiszen ezúttal is rengeteg tartós élelmiszert sikerült juttatni a hátrányos helyzetű családoknak.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Eredményes volt a gyergyószentmiklósi karitatív program
261 családnak elegendő tartós élelmiszer gyűlt Gyergyószentmiklóson Fotó: Gyergyószentmiklós Önkormányzat/Fb

December 19-én zárult a négy héttel ezelőtt útjára indított Együtt, egymásért - Szent­mik­lósiakért elnevezésű karitatív program. A mozgalom utolsó hetén is nagyon sokan járultak hozzá a gyűjtéshez, így juttatva el tartós élelmiszercsomagjaikat – a szociális igazgatóságon keresztül – a szerény körülmények között élő gyer­gyó­szent­mik­ló­si­akhoz.

– Mintegy 3400 kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze, amit holnapig kéz­besítenek munkatársaink 261 gyer­gyó­szent­mik­lósi csa­lád­nak. Úgy tűnik, nyitott fülekre talált a felhívásunk idén is
– összegezte György János, a városháza szóvivője.

 

Gyergyószentmiklós Önkormányzat/ Fb

Mint elmondta, arra számítottak, hogy a drágulások miatt kevesebb felajánlás lesz, de nem ez történt, most is működött a szentmiklósi lelkület. Mintegy harminc szervezet csatlakozott a megmozduláshoz ebben az évben, akik saját körükben gyűjtöttek.

 

– Az adományokért hálásak vagyunk a lakóknak, és kiemelten köszönjük a támogatást a különféle szervezeteknek, egyesületeknek, sportkluboknak, illetve intézményeknek, egyházaknak és vállalkozásoknak is – fogalmazott a szóvivő.

 

Gyergyószentmiklós Önkormányzat/Fb


A gyűjtés hétfői lezárása után is jelentkeztek még adakozók, nemcsak magánszemélyek, de szervezetek is. Ami így gyűlt össze, és már nincs idő szétválogatni, csomagolni, azt a szociális intézmények, elhelyezőközpontok kapják.
 

Kövessen a Facebookon!