Hirdetés

Enyhén nőtt a betöltetlen állások száma

Az idei első negyedévben a betöltetlen állások száma 47 100 volt, 5200-zal több, mint az előző negyedévben – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) pénteken közölt adataiból.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Enyhén nőtt a betöltetlen állások száma
Illusztráció Fotó: Janno Nivergall, Pixabay

Ezek szerint a 2023 első negyedévére becsült betöltetlen állások aránya 0,93 százalék volt, ami 0,10 százalékpontos növekedést jelent az előző negyedévhez képest – idézte a közleményt az Agerpres hírügynökség.

A múlt év azonos negyedévéhez képest a betöltetlen állások száma 200-zal, az arányuk pedig 0,02 százalékponttal csökkent. Az idei év első negyedévében a betöltetlen állások aránya a közigazgatásban (1,91 százalék), a pénzügyi közvetítés és biztosítás (1,88), a vízellátás, szennyvízelvezetés, hulladékgazdálkodás (1,67), valamint a szórakoztató, kulturális és szabadidős tevékenységek (1,61) területén volt a legnagyobb. Az összes betöltetlen állás mintegy 23 százalékát (11 000 betöltetlen állás) a feldolgozóiparban tartották nyilván, az arányuk pedig 1,01 százalék volt.

A betöltetlen állások aránya az egyéb szolgáltatási tevékenységek (0,25 százalék) és az oktatás (0,33) területén volt a legalacsonyabb. A legkevesebb beöltetlen állást az egyéb szolgáltatási tevékenységek (100 betöltetlen állás), valamint kitermelőipar és az ingatlanügyletek (egyenként 200 betöltetlen állás) területén tartották nyilván.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!