Hirdetés

Elhozta Sloboziáról a három pontot az FK

Második mérkőzését is megnyerte az FK Csíkszereda a Liga 2 labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonjában. A hétfői, FC Argeș elleni hazai győzelem után Slobozián is három ponttal gazdagodott Ilyés Róbert együttese a szombaton lejátszott rangadón.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 5 perc
Elhozta Sloboziáról a három pontot az FK
Felülkerekedtek a hazaiakon Fotó: Unirea Slobozia

A Liga 2 alapszakaszának 17. fordulójában Sloboziára látogatott az FK Csíkszereda csapata. Ahhoz, hogy Kelemen Dávidék életben tartsák a felsőházi rájátszásba kerülés reményét, mindenképpen a három pont megszerzésére volt szükségük a piros-feketéknek.

Ennek megfelelően bátor játékkal rukkolt elő a csíki csapat, és ugyan a nyolcadik percben betalált a vendéglátó Purece révén, a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Az első fél órában több alkalommal is remekül avatkozott közbe a nagyszerű formában lévő Gyenge Szilárd, az FK hálóőre Dimitrov, majd Pacionel próbálkozását is bravúrral hárította.

A 32. percben Babati Benjamin látványos fejes góljával előnybe került az FK, amelyet a szünetig meg is tudott tartani. A második 45 perc első perceiben a hazaiak bizonyultak veszélyesebbnek, ám betalálniuk nem sikerült. Csíki oldalon a csereként pályára lépő Makrai, majd az időközben szintén beszálló Anderson lábában is benne maradt a második vendégtalálat. Ám az első félidőben szerzett egyetlen találat is elegendőnek bizonyult a három pont megszerzéséhez, így két remek győzelemmel indította a tavaszt az FK.

Jelenáék őrzik hetedik helyezésüket, és jövő szombaton ki-ki meccsen fogadják hazai pályán a velük holtversenyben, szintén 28 ponttal álló, ám jobb gólkülönbséggel a hatodik helyen tanyázó Karácsonkő együttesét.

Liga 2, alapszakasz 17. forduló
Unirea Slobozia – FK Csíkszereda 0–1 (0–1)
Slobozia, Május 1 Stadion
Vezette: Avram Robert (Piteşti), asszisztensek: Tudor Răzvan Claudiu (Bukarest), Tănase Lucian (Piteşti)
Gólszerző: Babati Benjamin (32.)
Sárgalap: Serges Manolo Ekollo (38.), Pospielov (55.), illetve Pintér Bence (44.), Nagy János (58.), Francisco Anderson (76.), Kelemen Dávid, 87.)


Slobozia: D. Rusu – Ibrian (Atanase, 85.), Andreș, Pospielov, Constantin Toma, Ștefan Pacionel (Cojocari, 64.), Ekollo, Dorobanțu (Bujor, 74.), Purece, Vlăsceanu (Aioanei, 74.), Dimitrov (Afalna, 46.). Vezetőedző: Adrian Mihalcea


FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Nagy János, Kelemen Dávid, Csürös Attila, Gál-Andrezly Peter (Apro Claudiu, 67.), Pintér Bence (Soufiane Jebari, 46.), Veres Szilárd, Babati Benjamin (Francisco Anderson, 64.), Bakos Ervin, Ronai Robert (Balogh Szilárd, 85.), Jelena Richárd (Makrai Gábor, 64.) Vezetőedző: Ilyés RóbertHirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!