Hirdetés

Egyedülálló sportközpontot adtak át

Többfunkciós, országos szinten is egyedülálló sportközpontot adtak át pénteken délelőtt Csíkszeredában. A Ride More Sportegyesület által megálmodott és a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázata által támogatott beruházás megnyitóján jelen volt Potápi Árpád János, Magyarország Miniszterelnökségének nemzetpolitikáért felelős államtitkára is.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Egyedülálló sportközpontot adtak át
Fotó: Veres Nándor

Szépszámú érdeklődő vett részt pénteken délelőtt Csíkszereda legújabb sportlétesítményének, a Ride More Sportegyesület központjának átadóünnepségén. A megjelenteket köszöntő Korodi Attila, a megyeszékhely polgármestere kiemelte: a létesítmény szerves része annak az átfogó fejlesztési koncepciónak, amely arról szól, hogy az itthon maradók „mozgalmasabb, attraktívabb és megélhetőbb” Székelyföldön élhessenek.

Veres Nándor
Korodi Attila

– Csíkszereda egész Romániának és benne a magyarságnak sport szempontjából kiváló adottsággal bíró városa. Ha megnézzük akár a nyári, akár a téli sportokat, mondhatjuk, hogy szinte mindennap minden sportot lehet itt űzni a biciklitől a síelésig, a lovaglástól a futballig. Ehhez a magyar kormány az elmúlt időszakban megpróbált minden segítséget megadni annak érdekében, hogy egyrészt mind a hazai, mind a magyar oldalon meglegyen az utánpótlás, másrészt itt helyben is kiváló eredményeket tudjanak hozni a sportolók. Ezzel is tudják öregbíteni Csíkszereda, Székelyföld hírnevét Romániában, Magyarországon, az egész világon – fogalmazott Potápi Árpád János.

Veres Nándor
Potápi Árpád János

A Magyar Turisztikai Ügynökség által 700 ezer euróval támogatott létesítmény 1600 négyzetméteres fedett részből áll, amelyben megtalálható egy 100 négyzetméteres jógaterem, egy 70 négyzetméteres edzőterem, egy trambulinház, ami 450 négyzetméteren helyezkedik el. Ezen túl készült egy 300 négyzetméteres görsnowboard-, görsí-, roller-, BMX-, gördeszkagyakorlásra alkalmas skate-park, valamint kisebbek és felnőttek által is használható mászófal.

Veres Nándor
Kinda Géza


Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!