Hirdetés

Megnyitották a VIII. Csíkszeredai Kórháznapokat

Csütörtök délután tartották meg a VIII. Csíkszeredai Kórháznapok megnyitóünnepségét a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen. Dr. Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere köszöntőjében úgy fogalmazott: a kommunikáció megerősítésén dolgoznak az elkövetkező napokban, céljuk az elnyert kettes kategóriájú minősítés megőrzése.

Fazakas Bea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Megnyitották a VIII. Csíkszeredai Kórháznapokat
Jó hangulatban nyitották meg a kórháznapokat. Köszöntések Fotó: Fazakas Bea

Elkezdődtek a VIII. Csíkszeredai Kórháznapok, a szervezők szándéka szerint azzal a céllal, hogy ismertessék a térség orvosaival a medikális újdonságokat, az erdélyi és magyarországi egyetemi központok professzorai és a csík-térségi orvosok bemutassak tudásukat, munkájukat.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A csütörtöki megnyitón, amelynek a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem adott otthont, Guia Lauren Hugo ferences testvér, kórházlelkész  az együttérzés, odaadás fontosságát hangsúlyozta, majd közös imára hívta a jelenlévő orvosokat, ápolókat. Dr. Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere a nemrég elnyert kettes kategóriájú, magas minőségű besorolással járó felelősségről beszélt. Úgy vélte ez az a pillanat amikor a kórház munkaközössége felelősséget vállalt.

Meg kell tartsuk ezt a felfelé ívelő áramlást. A sikert csak kommunikációval,  egymásra figyeléssel lehet megőrizni. Az idei kórháznapok is az intézmény már meglévő kapcsolati hálóját erősíti

– jelentette ki dr. Konrád Judit.

Tonk Márton, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora köszöntőjében az felsőoktatási intézményt és a megyei kórházat összekötő feladatokról beszélt. Kifejtette: elsődleges a társadalmi és a közösségi misszió, amelyeket a felvállaltak a fent említett intézmények, továbbá hasonló szakmai szempontok mentén szervezik meg tevékenységüket. A Sapientián olyan típusú oktatási tevékenység zajlik, amelyben adja magát az orvostudománnyal való együttműködés – mutatott rá. Velkey György János, a Magyar Kórházszövetség elnöke, Bethesda Gyermekkórház főigazgatója a kongresszus emberi és spirituális tényezőit méltatta.

Hajdú Gábor, parlamenti képviselő a VIII. Csíkszeredai Kórháznapok szervezőinek a kontinuitás jegyében kívánt eredményes tanácskozást és folytatást a jövő konferenciáihoz.

A köszöntő beszédeket követően a Truba-moll együttes előadása színesítette a kórháznapok nyitó rendezvényét. A nyitóünnepség zárómozzanataként dr. Konrád Judit emlékplaketet nyújtott át dr. Jung János morfopatológus főorvosnak, egyetemi professzornak és Velkey György Jánosnak, a Magyar Kórházszövetség elnökének.

Jung János azáltal, hogy elvállalta kórházunk kutatócsoportjának módszertani koordonátori tisztségét hitelesítette törekvéseinket. Általa kerültünk be a Román Orvostudományi Akadémia égisze alá. Velkey György Jánosnak pedig azt köszönjük, hogy évek óta segíti a Csíkszentmártoni Korai fejlesztő és Rehabilitációs Központ munkáját

– indokolta a gesztust az intézményvezető.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!