Egy este a Vákárokkal, Petőfivel

Estére telt meg élettel a Tarisznyás Márton Múzeum a Múzeumok éjszakáján. A gyertyás tárlatvezetés különleges hangulata sok érdeklődőt vonzott.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Egy este a Vákárokkal, Petőfivel
Vákár-leszármazott ismertette a várostörténeti kiállítást Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Extra nyitvatartással, rendhagyó tárlatvezetésekkel és felfedezőjátékokkal fogadták a látogatókat szombaton a Múzeumok éjszakáján Gyergyószentmiklóson.  
Az első rendhagyó tárlatvezetésen a Vákár család leszármazottja ismertette a Fölemelt fővel – trianoni férfiak Gyergyóból című várostörténeti kiállítást. Ez az örmény Vákár család sorsán keresztül vezeti végig a látogatót a gyergyói örmények viszontagságain, illetve a korabeli városi életen. Ugyanezen a kiállításon vezette végig az érdeklődőket Csergő Tibor polgármester, a múzeum korábbi igazgatója is. 
A Magyar vagyok – Petőfi 200 című tárlatot Balázs József festőművész kalauzolásával tekinthették meg az érdeklődők, és egy műhelybeszélgetésre is sor került Családi kör címmel.
Családias, csendes hangulatúra tervezték a rendezvényt idén, a gyerekek lefoglalására is gondoltak. Felfedező körút, kakukktojás-kereső is szerepelt a kínálatban, amelyek által a múzeum teljes területét bebarangolhatták a családok érdekességek után kutatva. Szabadulószobát is berendeztek az udvaron, sokan érdeklődtek iránta 
A szárhegyi Kolcsár család zenés műsora után a múzeum munkatársai tartottak éjszakai gyertyás tárlatvezetést. Két-két múzeumi tárgyat ismertettek különleges hangulatban.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!