2021. június 18, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Döntős az FK Csíkszereda U19-es csapata

Kettős győzelemmel jutott az FK Csíkszereda U19-es csapata a korosztályos labdarúgó Elit Liga döntőjébe. A Demény Norbert által edzett csíkiak a Bukaresti FCSB gárdáját idegenben és hazai környezetben is legyőzték, a döntőben a Konstancai Viitorul lesz az ellenfelük. A hazai szakszövetség honlapja szerint a döntőt június 13-án 12 órától Mogoșoaián játsszák.

Először jutott be az FK Csíkszereda az U19-es labdarúgó Elit Liga döntőjébe, ahol a címvédő Konstancai Viitorul ellen küzd majd június 13-án a bajnoki címért. A csíkiak az alapszakasz nyugati csoportját nagy fölénnyel – tizenegy pontos – előnnyel nyerték meg, az elődöntőben pedig a keleti csoport másodikjával, a Bukaresti FCSB ellen küzdöttek meg a döntős helyért, és sikerrel vették az akadályt.
Az összecsapás első felvonását a fővárosban rendezték kedden, a mérkőzésen a csíkiaktól Szabó két gólt lőtt a hajrában, míg a találkozó elején Csala volt eredményes, a FCSB-től Pandele talált az FK kapujába, így a meccset 3–1-re a piros-feketék nyerték és várták előnnyel a szombat déli visszavágót.
A szombat déli találkozót a Márton Áron Főgimnázium mögötti műgyepes pályán játszották, a csíkiakat a játékosok hozzátartozói mellett a Lokálpatrióták szurkolói csoport tagjai is a lelátókról biztatták. A találkozó viszont nem indult a legjobban a hazaiak számára, hiszen az első meccsen a vezető gólt szerző Csala a 4. percben megsérült és le kellett vonulnia a pályáról, mi több, ebben a percben a vendégek is gólt lőttek Trandafirescu révén. Szerencsére az egyenlítés nagyon gyorsan jött, igaz, előbb Rotarnak is volt egy helyzete, ám a lövése pontatlan volt. A 7. percben Szabó jobb oldalról elvégzett szögletét követően Gergely ugrott a legjobban a beívelésre és fejelte a labdát a bukarestiek kapujába. Az egyenlítést követően is jóval aktívabb volt az FK, Szabó előtt adódott is egy lehetőség, ám szabadrúgásból a vendégek kapufáját találta el a labdával. A találkozó egyik legfontosabb pillanata viszont a 25. percben történt, ekkor az egyedül kapura törő Suciut Ciontea a mezénél fogva húzta vissza, a játékvezető pedig kiállította a fővárosi játékost. Az emberhátrányba került FCSB beszorult a saját térfelére, támadásokkal nem is próbálkoztak, védelmük viszont remekül állta a csíkiak rohamait, így szünetre 1–1-es állással mehettek a csapatok.
A pihenőt követően aktívabban kezdtek a vendégek, volt néhány veszélyesebb támadásuk, mi több, kapura lövéseik is eléggé jól sikerültek, ám a csíkiak hálóőre mindegyiket hárítani tudta. A 70. percben egy ellentámadás végén megszerezte a vezetést az FK, Barabás jobb oldalon szaladt el a labdával, majd a beívelésére érkező Rotar fejjel juttatta a játékszert a vendégek kapujába. A hajrában újra aktívabb volt a FCSB, a 85. percben Pandele büntetőből egyenlített, ám három perccel később Botorok ellen volt szabálytalan a bukarestiek hálóőre a tizenhatosukon belül, Barabás pedig a tizenegyest értékesítette, beállítva a 3–2-es végeredményt.

Szeretnének győzni
Nagy fegyverténynek tartja a csíkiak edzője a FCSB elleni kettős győzelmet.
– Nagyon jó képességű csapat ellen játszottunk, de igazából mindkét meccsen a mi akaratunk érvényesült, még akkor is, ha néha nem nálunk volt a labda, összességében uraltuk mindkét mérkőzést. Óriási fegyvertény számunkra a FCSB legyőzése, ezen a párharcon derült ki, hogy fiatal játékosaink milyen szinten állnak, és úgy érzem, nem vallottunk szégyent – nyilatkozta a szombati találkozót követően Demény Norbert. A csíkiak trénere tudja, a döntő nagyon nehéz lesz, de a csapat mindent megtesz a siker érdekében. – A Viitorul sokkal tapasztaltabb játékoskerettel rendelkezik, egy nagy játékrutinnal rendelkező csapat, hiszen a klub stratégiája évek óta az, hogy minél több játékosukat a felnőttcsapatban játsszassák. Évek óta ők nyerik a korosztályos bajnokságot és stabil BL-szereplők. Ennek ellenére szeretnénk győzni, és ígérem, hogy ezért mindent megteszünk – mondta Demény Norbert.
Az U19-es Elit Liga az elmúlt öt évében döntőt játszott a Viitorul, ebből négyszer a Bukaresti Dinamo volt az ellenfelük. Az öt kiírásból egyet, a 2016/2017-s idény nyerte a Dinamo, a többit a kontsancaiak behúzták.

Elődöntős az U16
Izgalmasra sikeredett az FK Csíkszereda U16-os csapatának péntek délutáni mérkőzése az Elit Liga selejtezőjében. Kurucsai Milán csapata százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a csoportkört és jutott a selejtezőbe, ahol az I. csoportot az élen szintén pontveszteség és kapott gól nélkül záró VSK Bákó volt az ellenfele. A találkozó elején a bákóiak irányították a meccset, ám mégis egy óriási védelmi hiba kellett ahhoz, hogy a vendégek megszerezzék a vezetést. A 19. percben a hazaiak a kapu előtt passzolgattak, de Ciomașu megszerezte a labdát és könnyedén lőtte a játékszert a csíkiak kapujába. A szünetig eléggé meddő volt a játék, ám a pihenőt követően eleredt az eső, ez némiképp a csíkiakat rázta fel. Az 58. percben Dusinszkit csak szabálytalanul tudják megállítani a vendégek tizenhatosukon belül, a jogosan megítélt büntetőt a sértett végezte el és kiegyenlített. A találat után aktívabb volt mindkét csapat, helyzetek adódtak mindkét kapu előtt, de a védelem és a kapusok tették a dolgukat. A 65. percben Balogh ellen szabálytalankodott a büntetőterületen belül Olteanu, a bákóit a játékvezető kiállította, a megítélt tizenegyest azonban Dusinski ezúttal kihagyta. A vendégek sokkal többet próbálkoztak, a hajrában volt is egy helyzetük, majd a 75. percben Ciomașu színészkedésért kapott hétperces kiállítást – az U16-os korosztályban a 2 x 40 perces játékidő mellett ez is szerepel a szabályzatban –, így a meccset kilenc játékossal fejezték be a vendégek. A kettős emberelőnyt egy perc alatt ki is használta az FK, Dusinszki beadásából Balogh szerezte meg a második csíki gólt, gyakorlatilag ezzel eldöntötte az összecsapás kimenetelét és az elődöntőbe juttatta csapatát.
Az U16-os Elit Liga döntő tornáját a hétvégén Buzăuban rendezik, szombaton 10 és 12 órakor kezdődnek az elődöntők, míg ezek győztesei vasárnap 10-tól vívják a bajnoki címért a döntőt.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Érvénytelenítették a közszolgálati média ideiglenes vezetőinek kinevezését

Érvénytelenítette az alkotmánybíróság csütörtökön a közszolgálati rádió és televízió ideiglenes vezetőinek kinevezéséről szóló parlamenti határozatokat, amelyek ellen az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) emelt óvást. A...

Kétezernél több embert oltottak be a háziorvosok

Több mint kétezer személyt oltottak be Hargita megye háziorvosi rendelőiben, amióta megnyílt erre a lehetőség – írja közleményében a prefektusi hivatal. A Johnson&Johnson egydózisú...

Új családtámogatási rendszert javasol az RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) új családtámogatási rendszert dolgoz ki és terjeszt legkésőbb az év végéig a kormánykoalíció elé. Ennek az új támogatási...

Legfrissebb