Döntő volt az első két játékrész

A bajnoki rajt előtt és a Román Kupa első körében nem sikerült legyőznie a VSK Csíkszeredának a VSK Marosvásárhelyt, ám a bajnokságban ez összejött. Parádés játékkal közel száz pontot szórtak a csíkiak a székely rangadón.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Döntő volt az első két játékrész
Lufile szombaton is hozta a tőle elvártakat Fotó: László F. Csaba

Mintegy háromszáz, többnyire fiatal  néző szur­­kolta végig a székely rangadót, annak ellenére, hogy a szombat esti találkozó online jegyzőkönyv­vezetője csak ötvenig tudott számolni, ami a nézőszámot illeti. A vendégeket is elkísérte egy tizenöt fős drukkersereg, az Erőss Zsolt Arénában mindkét csapat szurkolói kizárólag magyar nyelven biztatták kedvenceiket.
Csíki szempontból nem a legjobban indult a meccs, hiszen Lufile kosarára kilenc ponttal válaszolt a VSK Marosvásárhely, innentől viszont elindult a hazaiak felzárkózása, 13-nál kiegyenlítettek, ezután pedig úgy szereztek kilenc pontot, hogy a Maros-partiak nem tudtak válaszolni. Az első negyedet hétpontos előnnyel zárta a VSK Csíkszereda, amely állandósult a második játékrész feléig, onnan viszont elindult a hazai növekedés, a nagyszünetre 18 pont lett a különbség.
A pihenőt követően 25 pontra kúszott fel a csíki előny, ekkor időt kért a marosvásárhelyi tréner, és elkezdődött a vendégek felzárkózása, a harmadik játékrészben hat pontot faragtak hátrányukból, az utolsó játékrészben ehhez még egyet tudtak hozzátenni, így 11 pontos előnnyel a VSK Csíkszereda húzta be a győzelmet.
Az egy hónapos játékszünet jót tett Lászlófy Botond tanítványainak, rá tudtak pihenni nemcsak a marosvásárhelyiek elleni meccsre, hanem a de­cemberi erőltetett menetre is, ugyanis nem kevesebb mint két idegenbeli és három hazai mérkőzés vár a VSK Csíkszeredára az év utolsó hónapjában.

Férfi kosárlabda ob

A konferencia, a 7. fordulóban: VSK Csíkszereda – VSK Marosvásárhely 98:87 (26:19, 31:20, 18:24, 23:24). A pontszerzők: Manojlovic 26 (3x3), Draskovic 24 (2x3), Lufile 24, Casale 12 (1x3), Frolov 12, illetve Gajovic 19 (4x3), Person 14 (2x3), Solopa 14, Sánta 10, Lowrence 10, Rosenfeld 8 (2x3), Bölöni 5 (1x3), Sólyom 4, Martinic 2, Borșa 1.

 

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!