Hirdetés

Dobogós csíki helyezések

A gyalui, sztolnai és kis­fenesi erdőkben, valamint Szászfenesen rendezték meg­ a tájfutók országos bajnokságát. Az országos bajnokságon népes küldöttséggel jelentkeztek a VSK Csíkszereda tájfutói is, akik több dobogós helyezést értek el.

Szép Zoltán
Becsült olvasási idő: 2 perc
Dobogós csíki helyezések
Ismét kitettek magukért a csíki tájfutók Fotó: Pop Miron

Közel 350 sportoló indult a tájfutók országos bajnokságán, a négynapos versenysorozat három egyéni (sprint, középtáv, hosszútáv) és egy váltószámból állt. A hazai versenyzők mellett osztrák, magyar, német, izraeli, ukrán és moldovai köztársaságbeli tájfutók is rajthoz álltak. A Fey Sándor (közép- és hosszútáv), Tőkés Árpád (váltó) és Bogya Tamás (sprint) által tervezett pályák technikailag és fizikailag is kihívást jelentettek a versenyzők számára. Az országos bajnokságon népes küldöttséggel jelentkeztek a VSK Csíkszereda tájfutói is, akik több dobogós helyezést értek el.
A háromnapi összetett eredmények adták a Tran­sylvania Open győzteseit, ahova már a külföldi versenyzők is beszámítottak. A csíki tájfutók közül Daria  Gălățeanu nyerte az N20-as, Ráduly Annamária az N35-ös korosztályt, míg a 10 éven aluli lányoknál Ráduly Regina harmadik lett. 
A váltószámban a férfi 120-as versenyen a VSK Csíkszereda (Suciu Simion, Ráduly Róbert Kálmán, Szász János) harmadik helyen zárt, a női elitben a VSK egyes csapata (Daria Gălățeanu, Ráduly Réka, Ráduly Annamária) a negyedik, a kettes csapata (Papară Nicoleta, Suciu Mădălina, Gălățeanu Adela) pedig az ötödik helyen zárt.
A VSK dobogós eredményei: Középtáv: N18: 3. Ráduly Réka, N20: 2. Daria Gălățeanu, N35: 1. Ráduly Annamária, N55: 3. Antal Rozália. Hosszútáv: N20: 1. Daria Gălățeanu, N35: 1. Ráduly Annamária. Sprint: F55: 1. Ráduly Róbert Kálmán.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!