Hirdetés

Díszpolgári címmel tüntették ki Szilassy Zoltánt, a Gyergyói Hoki Klub vezetőedzőjét

A szokottnál szerényebb körülmények között, jóval kevesebb meghívottal tartották meg az idei dísztanácsülést Gyergyószentmiklóson. A szerdán tartott, egynaposra zsugorodott városnapi program egyik kiemelkedő mozzanata volt az az esemény, amelyen díszpolgári címmel tüntették ki Szilassy Zoltánt, a Gyergyói Hoki Klub vezetőedzőjét.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Díszpolgári címmel tüntették ki Szilassy Zoltánt, a Gyergyói Hoki Klub vezetőedzőjét
Szilassy Zoltán átvette a díszpolgári címet Fotó: Barabás Pál Hajnalka

Idén testvérvárosi meghívottak nélkül szervezték a dísztanácsülést az egynaposra szűkült városnapi rendezvénysor részeként. Az ünnepi eseményt Csergő Tibor polgármester nyitotta meg, beszédében azt fejtette ki,

a csodák éve volt 2023 Gyergyószentmiklóson, hiszen Erste Ligát nyert a GYHK, és egy sor csodaszámba menő beruházás zajlik a városban.

– Gyergyószentmiklóson valami elindult az utóbbi években, valami, amiért érdemes kitartani, érdemes ragaszkodni. Bár a kormány rendelkezései miatt kicsit szűkösebben ünnepelhetünk, tudunk ünnepelni és tudunk büszkék lenni magunkra, a közösségünkre azért, amilyen munkát kifejtettünk – fogalmazott az elöljáró.

Az eseményen elismeréseket adtak át azoknak, akik ezekhez a csodákhoz hozzájárultak. A Pro Urbe díjat ezúttal Babos Miklós kapta, elsősorban a művészeti oktatás meghonosításáért a városban, de pedagógusi munkájának, több kórusban való tevékenykedésének is szólt az elismerés.

– Életpályáját mindvégig az optimizmus, a pontosság, a fegyelem, az alázat, az ambíció és a szerénység jellemezte. Az Ipartestület Férfikarában, ahol harminckét éve énekel, sem tudtak sokan róla, hogy Miki bácsi nevéhez fűződik a művészeti iskola megszületése Gyergyószentmiklóson.

Valljuk, hogy ebben a rohanó, egoista, közömbösséggel tele világban minél több ilyen Babos Miklósra lenne szükségünk, hogy önzetlen, példamutató tevékenységükkel neveljék, jó irányba tereljék a következő generációkat is

– méltatta a kitüntetettet Málnási Katalin, a Gyergyószentmiklósi Ipartestület Férfikarának karnagya.

A GYHK szurkolói kezdeményezésére ebben az évben a hokicsapat vezetőedzője, Szilassy Zoltán kapta meg a legrangosabb gyergyószentmiklósi elismerést, a díszpolgári címet. A város jégkorongcsapata először örvendhetett Erste Liga bajnoki címmel tavasszal, ezt köszönték meg az elismeréssel.

– Soha nem fogjuk elfelejteni ezt a rájátszást, az első döntőbe jutást és a bajnoki trófea megszerzésével zárult hétmeccses finálét. Nem csoda volt ez, hanem kemény és magas szintű szakmai munka eredménye, amelyben Szilassy Zoltán volt az irányító.

Szilassy Zoltán a vezetésével elért siker miatt mindenképpen méltó arra, hogy Gyergyószentmiklós díszpolgára legyen. A hoki csapatsportág, egy ember nem tud bajnoki címet nyerni, de képviselheti ezt az egész csapatmunkát.

A város elismerését pedig mindenki magáénak érezheti, aki az Erste Liga-győzelem megszerzésének bármilyen módon részese volt, illetve akik az elmúlt évtizedekben éltették a nemzeti sportágunk lángját. Gyergyószentmiklós jégkorongsikerei reményeink szerint folytatódni fognak, további trófeákat is nyer a csapatunk. Azonban

a Szilassy Zoltán vezetésével megnyert első, történelmi aranyérem mindig kivételes lesz a város és minden gyergyói emlékezetében

– hangzott el Szilassy méltatásában.

Elismerésben részesítették az idén jubiláló entitásokat, mint a harmincéves Salamon Ernő Diáktanácsot, a tizedik évét ünneplő Bagossy Brothers Companyt, a huszonöt éves művészeti oktatást a Vaskertes Általános Iskolában, és elismerést kapott a Tarisznyás Márton Múzeum Fölemelt fővel – Trianoni férfiak Gyergyóból tárlata is.

Önkormányzati elismerésben részesült több pedagógus és két orvos – dr. Puskás Károly belgyógyász főorvos és dr. Márton Attila radiológus főorvos – is, valamint Geréd Mária, aki már negyvenegy éve dolgozik a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatalnál. Hasonlóan a sikeresen szereplő sportolók teljesítményét is elismerték. A dísztanácsülés hangulatát Kedves-Tamás Hanga, a Step Dance Sportklub és a művészeti iskolás diákok produkciói tették ünnepélyessé.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!