Hirdetés

Díjazták Székelyudvarhely legjobb sportolóit

A teqballos Györgydeák Aport és a hódeszkás Bartalis Henriettát választották szerdán Székelyudvarhely legjobb férfi, illetve női sportolójának, az Asztalitenisz ISK-SZAK kapta az év csapatának járó díjat, a Futsal Klub Székelyudvarhely szakvezetője, Jakab Zoltán pedig az év edzőjének járó kitüntetést vehette át a székelyudvarhelyi Sportgálán.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 5 perc
Díjazták Székelyudvarhely legjobb sportolóit
Györgydeák Apor és Ilyés Szabolcs díjazottak Mester Zoltánnal Fotó: Hodgyai István

Tavaly a székelyudvarhelyi önkormányzat hét év kihagyás után hívta újra életre az udvarhelyi Sportgálát, hogy a székely anyaváros sportéletének legjobbjait díjazza az elmúlt évben nyújtott teljesítményük, eredményeik alapján. Az udvarhelyi sportbarátok január 28-ig online tudtak javaslatokat tenni a városháza honlapján, ezt követően az intézmény sportkuratóriuma, sportújságírók és sportvezetők rangsorolták a nevezetteket.


Hirdetés


A Sportgálának idén is a városháza Szent István terme adott otthont, szerda este

tizenhárom kategóriában összesen 37 díj talált gazdára, továbbá Hargita Megye Tanácsa is átadta a kiemelkedő sportteljesítményért kiosztandó díját, a Keresztes Lajos-díjat.

Az eseményt szervező VSK Udvarhely igazgatója, Mester Zoltán nyitotta meg a gálát, ünnepi beszédet mondott a társszervező Székelyudvarhely polgármesteri hivatala részéről Gálfi Árpád polgármester, illetve a sportgálát támogató Hargita Megye Tanácsa nevében Bíró Barna Botond alelnök.

A férfiaknál az év sportolója – akárcsak tavaly – a vb-ezüstérmes és az Európai Játékok aranyérmese, Györgydeák Apor teqballos lett,

a második helyen Jakab Attila és Mag Levente ralipáros, illetve Gergen Zoltán birkózó osztozott, a harmadik helyen holtversenyben Mózes Tamás triatlonista és Szász Ferenc Dávid kerékpáros végzett.

A nőknél Bartalis Henrietta hódeszkás végzett az élen,

akit Csíkszeredában is az év női sportolójának választottak, mivel megyeszékhelyi klubnál versenyez, második lett Geréd Erika válogatott labdarúgó, és harmadik Fazakas Bíborka terepfutó.

Az év csapatának a bajnoki ezüstérmes Asztalitenisz ISK-SZAK csapatát választották,

második lett a szintén ezüstérmes Futsal Klub Székelyudvarhely, harmadik a Ilyés Szabolcs irányította Góbék Teqball Team.

Az év edzőjének járó díjjal a Futsal Klub Székelyudvarhely szakvezetőjét, Jakab Zoltánt jutalmazták,

második helyen végzett György István (ISK-SZAK), a harmadikon pedig Buti László atlétikaedző.

Hodgyai István
Az év edzője Udvarhelyen, Jakab Zoltán (balra) és Ölvedi Zsolt alpolgármester

Az év ifi sportolója díjat a birkózásban Balkán-bajnok Lőrincz Magor kapta,

mögötte testvére, a szintén Balkán-bajnok Lőrincz Balázs birkózó végzett, a harmadik legjobb ifi tehetség díjában Toró Dávid asztaliteniszező részesült.

A lányoknál Balogh-Lőrincz Bernadett síző és Pintyó Nóra atléta végzett az első, illetve második helyen,

a harmadik helyen Nagy Elek Panna sakkozó és Bálint Alexandra birkózó osztozott.

A legjobb utánpótlás-csapatnak járó díjat az FK Székelyudvarhely U19-es országos bajnok futsalcsapata vihette haza,

megelőzve a Szejke SK ifi 4-es kézilabdacsapatát és a Székelyudvarhelyi ISK U15-ös asztaliteniszezőit.

A legjobb utánpótlásedző díját Palatka Barna (kézilabda) érdemelte ki,

Katona László (birkózás) lett a második, a harmadik helyen Rendi Éva (sakk) és Nagy Norbert (sí) osztozott.

Veress Erna paraúszó kapta az év fogyatékkal élő sportolójának járó díjat,

életműdíjjal ismerték el Dobes Ferenc munkásságát, aki közel négy évtizedig volt a székelyudvarhelyi ökölvívás lelke, fénykorában pedig olimpiai bajnokot is legyőzött.

Post mortem díjjal emlékeztek a 2021-ben elhunyt Lőrincz Géza labdarúgóedzőre, testnevelő tanárra.

Különdíjban részesültek Nagy Sándor és Nedelcu Claudia erőnléti edzők, Ambrus Ervin és Szentes Szilárd jégkorongedzők, Bálint Attila labdarúgó-játékvezető, az ISK-SZFC U17-es labdarúgócsapata, rendezvényként pedig az IPSE Tömegfutás.

Idén egy új díj is megjelent a Sportgálán: elsőként Ferenczi Botond tavaly visszavonult kézilabdázó részesült a Közönségkedvenc díjban.

A székelyudvarhelyi Sportgála díjait Gálfi Árpád polgármester, Ölvedi Zsolt alpolgármester és Mester Zoltán, a VSK igazgatója adta át.

Hargita Megye Tanácsa Keresztes Lajos-díjjal jutalmazott három ifjúsági sportolót, a megyei önkormányzat kiemelkedő sportteljesítményért járó díja azoknak az aktív vagy a versenyzéstől visszavonult sportolóknak adományozható, akik kiemelkedő sporteredményt értek el, valamint azoknak, akik sportvezetői, sportoktatói munkájukat magas színvonalon végezték. A székelyudvarhelyi Sportgálán Pintyó Nóra (atlétika), Bálint Alexandra (birkózás), Lőrincz Balázs (birkózás) részesült ebben az elismerésben. A megyei önkormányzat díjait Borboly Csaba megyeelnök és Boros Viktória adta át.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!