Hirdetés

Csíkszeredában startolt az Erdélyi Vállalkozói Iskola idei kiadása

Az Erdélyi Vállalkozói Iskola idei kiadása emelt szintű képzést nyújt vállalkozók számára egy négy hétvégés képzéssorozat keretében, amelynek első állomása Csíkszereda – számoltak be pénteki sajtótájékoztatójukon a szervezők, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT), a Harghita Business Center (HBC) inkubátorház és a Műhely – L'atelier Egyesület képviselői.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 2 perc
Csíkszeredában startolt az Erdélyi Vállalkozói Iskola idei kiadása
Fotó: Létai Tibor

A program iránt érdeklődőkből választották ki azt a tizenöt szerencsés vállalkozót, aki részt vesz a négy helyszínen – Csíkszereda mellett Budapesten, Székelyudvarhelyen és Bukarestben – tartandó tréningen.

A sajtó megjelent képviselőit Juhász Borsa Orsolya köszöntötte, majd átadta a szót Nagy Károlynak, az RMKT országos elnökének, aki elmondta:

Erdély jövője, a magyarság szempontjából is, a gazdasági megerősödésben rejlik.

Ez az egyetlen út, ezért képezni a fiatal vállalkozókat, illetve már a haladás útján lévő vállalkozókat, nemcsak hogy jól hangzik, de egyenesen kötelességünk. Azokat a kezdeti akadályokat, amiket a régebbi vállalkozók elszenvedtek, nem szabad megengedni az ifjabb generációnak – fogalmazott.

Szakács-Paál István, a HBC vezetője röviden vázolta a rendezvény programját, megjegyezve, hogy az első két alkalomhoz képest az idén már fizetőssé – ami inkább egyfajta hozzájárulás a költségekhez – vált a képzés, viszont így is túljelentkezés volt. Szakács-Paál reményét fejezte ki, hogy a képzés alatt – melyre neves előadókat hívtak meg – sikerül közösséget formálni.

Gergely László Zoltán, a csíkszeredai RMKT elnöke rámutatott, hogy

a jelentkezők tevékenységüket tekintve széles palettát képeznek. Főleg Székelyföldről voltak érdeklődők, de az ország más részéből, például Nagyváradról is érkeztek. Az RMKT csíkszeredai elnöke bízik abban, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő tudást és információt. 

A képzéssorozaton egyebek mellett szó lesz vezetői kompetenciákról, versenyképességről, tárgyalástechnikákról, üzleti protokollról és kommunikációról, illetve első kézből kaphatnak tanácsokat tapasztalt vállalkozóktól a résztvevők.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!