Hirdetés

Csíki sikerek

HN-információ

Ciolpani-ban rendezték az elmúlt hétvégén a motokrossz országos bajnokság második futamát, ahol több Hargita megyei sportoló is remek eredményekkel tért haza. A hat csíki sportoló közül hárman dobogóra állhattak.

[caption id="attachment_2243" align="aligncenter" width="720"]Erőss Koppány kora ellenére halmozza az érmeket a hazai bajnokságban Erőss Koppány kora ellenére halmozza az érmeket a hazai bajnokságban[/caption]

Két fordulót rendeztek az idei motokrossz országos bajnokságból, a pontvadászat első futamának a Giurgiu melletti Prundu adott otthont május elején, míg a második futamot az elmúlt hétvégén Ciolpani-ban tartották. Az első fordulóban két csíki elsőség és egy harmadik hely született, míg a második futamon hárman állhattak fel a dobogóra. Minden versenyhelyszínen egy forduló keretében két-két futamot tartanak. Az első fordulóban az amatőrök kategóriáját Gerczuj Nándor nyerte, a Csíki Enduro&MX SK sportolója egy futamon győzött, egyen pedig második lett. Csapattársa, Kinda Géza összetettben a harmadik helyen zárt, miután mindkét futamon a harmadik lett. Sánduly Szilárd a 6., Okos Zsolt a 9., Antal Szilárd a 10., Sánduly Tamás a 11. lett összetettben a 19 fős mezőnyben. A veterán sportolók kategóriájában Fazakas Zoltán mindkét futamot megnyerve zárt az élen összetettben. A ciolpani-i versenyen az MX 65-ös kategóriában a mindössze kilencéves Erőss Koppány mindkét futamon a harmadik lett, így összetettben a dobogó legalsó fokára állhatott fel, a veteránok között Fazakas Zoltán az egyik futamot megnyerte, a másodikon pedig a második lett, így Popescu Cipriannal holtversenyben zárt az élen. Az amatőrök kategóriájában Gerczuj Nándor mindkét futamot megnyerve lett első összetettben is, Sánduly Szilárd a 4., Okos Zsolt az 5., Antal Szilárd pedig a 6. helyen zárt. A motokrossz országos bajnokság harmadik fordulóját június 20-án Bukarestben rendezik.

Kövessen a Facebookon!