Hirdetés

Csíki érmek Predealon

Predealon tartották a sí­táj­futók számára a vegyes váltók országos bajnokságát, de ekkor zajlott a Román Kupa is.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Csíki érmek Predealon
Simion (balról a harmadik) és Szép (jobbról) a dobogón Fotó: Fisheye / VSK

Predeal adott otthont a sítájfutók vegyes váltó országos bajnokságának és a Román Kupa küzdelmeinek, a viadalon jelen voltak a VSK Csíkszereda sportolói is, akik közül többen érmekkel tértek haza. A csíkszeredai klub beszámolója szerint a Román Tájfutószövetség elnöke, Patraș Ionuț vezette szervezők remek körülményeket biztosítottak, jó hóviszonyok, gyors pálya és érdekes pontkitűzés jellemezte a versenyeket.
A vegyes váltók országos bajnokságán a Ráduly Réka és Suciu Simion alkotta csíkszeredai páros a hetedik helyen végzett. A 45 éves korosztályt a Ráduly házaspár, Annamária és Róbert Kálmán nyerte, míg az 55 éves korcsoportban a Szász házaspár, Neli és János diadalmaskodott. 


Hirdetés


A Román Kupa két futamból, sprintből és a középtávú versenyből állt, a két futam összetett eredménye alapján hirdettek győzteseket. A Román Kupa férfi győztese Suciu Simion lett, második helyen a nagybányai Electrosistem versenyzője Biró Alexandru végzett, a dobogó harmadik fokára Szép Zoltán a VSK Csíkszereda sítájfutója állhatott fel. Az 55 éves férfiak között Ráduly Róbert Kálmán volt a legjobb, megelőzve a négyfalusi Nagy Gábort és a csíkdánfalvi Szász Jánost. A nőknél Ráduly Annamária megnyerte a 45 éves korosztályt, míg Szász Neli a negyedik lett az 55 éves hölgyek versenyében.
Suciu Simion, Szép Zoltán és Gegő Hunor a hétvégén az osztrák bajnokságon áll rajthoz, majd keddtől Ramsau am Dachsteinban a román válogatott tagjaiként a világbajnokságon versenyeznek. Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!