Hirdetés

Gyergyó nyerte a megyei kupadöntőt

Hiába vezetett két góllal a székelyudvarhelyi Golimpiákosz, a hajrában megfordította az eredményt a Gyergyói VSK, és 3-2-re megnyerte péntek este a labdarúgó Román Kupa Hargita megyei szakaszát.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Gyergyó nyerte a megyei kupadöntőt
Hargita megye kupagyőztese: a Gyergyószentmiklósi VSK Fotó: Hodgyai István

A tavalyi döntő ismétlődött meg pénteken este, a labdarúgó Román Kupa Hargita megyei szakaszának Székelyudvarhelyen rendezett fináléjában, amelyen a házigazda Golimpiákosz a labdarúgó 4. Liga megyei csoportjának győztesét, a Gyergyószentmiklósi VSK együttesét fogadta. Tavaly nem kis meglepetésre a Golimpiákosz 1-0-ra nyert a gyergyóiak ellen, és sokáig úgy tűnt, hogy ezúttal is Udvarhelyen marad a trófea. Az első félidőben a vendégek körbefocizták a hazaiak 16-osát, míg a Golimpiákosz – a teljes csapattal védekezve – gyors kontrákkal játszotta meg esélyét, kétszer be is talált. A pihenő után a VSK büntetőből gyorsan csökkentette előnyét, de hiába tartotta nyomás alatt a házigazdákat, hosszú percekig képtelen volt kiegyenlíteni az állást. A jég a rendes játékidő utolsó perceiben tört meg, a megyei bajnok nemcsak az egyenlítő gólt szerezte meg, de a megyei kupagyőzelmet jelentő találatot is.
Gyergyó nyerte a megyei kupadöntőt

Szombaton az is kiderült, hogy a gyergyóiak a Szeben megyei Resinári Păltiniș ellen játsszák a feljutási osztályozót.

– Végre fel kéne jussunk. Megnéztük az ellenfelet, úgy érezzük, jobbak vagyunk. A csapatunk is jobb, mint tavaly volt, határozott célunk a feljutás

– közölte Rokaly Attila, a Gyergyószentmiklósi VSK vezetője.

A 3. Ligába jutásért kiírt osztályozót június 16-án idegenben játssza a VSK, a visszavágót 23-án rendezik, Gyergyószentmiklóson.

Labdarúgó Román Kupa, Hargita megye, döntő:
Golimpiákosz – Gyergyószentmiklósi VSK 2-3 (2-0). Gólszerzők: Somolyák Csaba (27.), Gergely Tamás (34.), illetve Vékás Barna (53. – büntetőből, 89.), Szőcs László (87.).





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!