Hirdetés

Döntőt játszik az FK Csíkszereda

Már csak egy kérdés maradt megválaszolatlanul a női labdarúgó-bajnokság 2023–2024-es idényében, hogy ki nyeri meg a Román Kupát: a Kolozsvári Universitatea kilencedszer, vagy az FK Csíkszereda először? Holnap este kiderül.

Szász Csaba
Döntőt játszik az FK Csíkszereda
A legutóbbi bajnokin az FK győzött. Lesz csíki siker? Fotó: FK Csíkszereda

Abronzérem megszerzése mellett az FK Csíkszereda női csapata helyi szinten már azzal is sporttörténelmet írt, hogy bejutott a Román Kupa döntőjébe, amelyet szombaton este 7 órától rendeznek a bukaresti Arcul de Triumf stadionban. Az ellenfél az a Kolozsvári Universitatea, amely eddig tízszer játszott kupadöntőt, nyolcszor meg is nyerve azt, legutóbb tavalyelőtt, amikor 6–2-re győzött a Beszterce-Naszód megyei Borgóprundi Heniu ellen. Tavaly szintén döntőbe jutott a Kincses Város csapata, de akkor a Bukaresti Carmen 1–0-s győzelmével ért véget a finálé. Látszólag nem jó ómen döntőzni a kolozsváriak ellen, hiszen időközben mindkét korábbi ellenfele, a Borgóprund és a Carmen is megszűnt.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az idei két döntős a csoportkörben már találkozott egymással, akkor a Kolozsvár győzött 3–2-re, megnyerve ezzel a csoportját, a csíki lányok a második helyről jutottak tovább az elődöntőbe, ahol 4–2-re verték a Besztercei Gloriát. További hat Kolozsvár–Csíkszereda párharcot rendeztek a bajnokságban, két győzelem született mindkét fél részéről, és kétszer remiztek a felek.
A holnapi döntőben a kolozsváriak a favoritok, akik ráadásul csak egy kupagyőzelemmel tudnak köszörülni a csorbán, amit a zsinórban tizenkétszeres bajnoki címet követő idei trónfosztás okozott, csakhogy a kupaporondon gyakran borul a papírforma. Ebben reménykedik Kollár Péter, a csíkiak vezetőedzője is. – A válogatott mérkőzések miatt nem állt a teljes csapat a rendelkezésemre, így sajnos egy kicsit foghíjasra sikeredett a felkészülés, de akik a keretet alkotják, biztosan mindent megtesznek ahhoz, hogy győzzünk – fogalmazott Kollár.

Az idei kiírás újdonsága, hogy a romániai női futball történetében először vívnak vándortrófeáért a döntőbe jutott felek. Győzelme esetén az FK Csíkszereda lehet a harmadik székelyföldi és második Hargita megyei női labdarúgócsapat, amely elhódítja a trófeát. Korábban ez csak a Marosvásárhelyi ASA-nak, illetve a szé­kelyudvarhelyi Vasas Fe­mi­nának sikerült.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!