Hirdetés

Csíki éremeső Magyarországon

Nagykátán szerepeltek az elmúlt hétvégén a Csíkszeredai Csíki Titánok SK tékvandósai. A nemzetközi megmérettetésen Dombi Gyula tanítványai négy kategóriában összesen hu­szonkét érmet szereztek.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Csíki éremeső Magyarországon
Az anyaországban is bizonyítottak a csíkiak Fotó: Csíki Titánok SK

A Nagykátai Városi sportcsarnokban tartottak az elmúlt hétvégén egy nagyszabású nemzetközi tékvandótornát, amelyen a Csíki Titánok SK sportolói is részt vettek. A diákbajnokság, az Engrich Mariann Emlékverseny és Olimpiai Reménységek versenyén csapat több mint kétszázötven versenyzője indult, a viadalon a csíkszeredai sportolók kitűnő eredményeket értek el. A csíkiak a TFSE csapatának versenyeztek, összesítésben a gárda a második helyen zárt.
– A tizenegy csíki versenyző összesen huszonkét érmet szerzett küzdelemben, formagyakorlatban és gyorsrúgó versenyszámban. Én azt hiszem, hogy nagyon felkészülten érkeztünk a versenyre, és az eredmények azt mutatják, hogy Csíkszeredában a Csíki Titánok Taekwondo Klubnál komoly munka folyik. Folytatjuk az elkezdett munkát, hiszen idén több verseny is van kilátásban, amelyeken hasonló nagyon jó eredményeket szeretnénk elérni. Köszönjük a szülőknek a bizalamt és a támogatást, hogy eljutottunk a versenyre. Külön köszönettel tartozunk Kiss Rolandnak, a Magyar Taekwondo Szövetség főtitkárának, a Magyar Taekwondo Szövetség elnökének és a Taekwondo Szövetségnek, a TFSE-nek, hogy nyitottak voltak és lehetőséget biztosítottak számunkra, hogy indulhassunk a versenyen – írta beszámolójában Dombi Gyula, a Csíki Titánok SK edzője.

A csíkiak helyezései

Küzdelem (diákbajnokság)
Első helyezettek: Tankó Anita (gyerek 2, –27 kg), Dombi Patrik (gyerek 3, –30 kg), Iacob Robert (gyerek 3, –36 kg), Nyirő Richárd (kadét, –49 kg), Fejér Magor (kadét, –51 kg). Második helyezettek: Dombi Denisz (gyerek 2, –27 kg), Tódor Gergely Ágnes (kadét, –47 kg), Nagy Alpár (kadét, –51 kg). Harmadik helyezettek: Mihálcz Andrea (kadét, –44 kg), Kislaki Kristóf (kadét, –55 kg), Tamás Örs-István (kadét, –49 kg).
Küzdelem (Olimpiai Reménységek Versenye)
Első helyezett: Nyírő Richárd (kadét, –49 kg). Második helyezett: Fejér Magor (kadét, –55 kg). Harmadik helyezett: Kislaki Kristóf (kadét, –55 kg).
Poomsae – formagyakorlat
Harmadik helyezettek: Dombi Patrik (gyerek, B kategória), Tódor Gergely Ágnes (kadét, C kategória).
Gyorsrúgás
Első helyezettek: Tankó Anita (gyerek 2), Nyirő Richàrd (kadét). Második helyezettek: Dombi Patrik (gyerek 3), Fejér Magor (kadét). Harmadik helyezettek: Kislaki Kristóf (kadét), Iacob Robert (gyerek 3).



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!