Csíki érem a Balkán-bajnokságon

Nagyszeben adott otthont a hétvégén a 13 év alatti cselgáncsozók Balkán-bajnokságának. A romániai válogatottnak több csíkszeredai sportoló is tagja volt, Becze Boróka pedig éremmel tért haza a rangos versenyről.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Csíki érem a Balkán-bajnokságon
Becze Boróka (balról) ezüstérmes lett Fotó: Koka's SE

Nagyszebenben tartották meg a hétvégén az U13-as cselgáncsozók Balkán-bajnokságát. A viadalon török, bosnyák, moldáv, bolgár, görög, montenegrói, macedón, ciprusi, koszovói, albán és romániai sportolók vettek részt, utóbbi válogatottnak két csíkszeredai edző és öt dzsúdóka is tagja volt. Csíkszeredát gyakorlatilag a Koka’s SE sportolói, Molnár Bence, Pitó Márton-Zalán, Becze Boróka, András Lola és Szente Kinga képviselte, a cselgáncsozókat Sinka Szabolcs és Papp Róbert Flórián edzők készítették fel a viadalra. Érdekesség, Szerbia a Koszovóval való politikai konfliktus miatt idén nem vett részt a Balkán-bajnokságokon.
A csíkiak közül Becze Boróka érte el a legjobb eredményt, a Nagy Imre Általános Iskola V/B osztályos tanulója a 36 kg-os súlycsoportban montenegrói, török és moldáv ellenfeleket legyőzve jutott döntőbe, ahol egy bosnyák lánytól szenvedett vereséget egy nagyon kiélezett mérkőzésen, gyakorlatilag 10 másodperccel a meccs vége előtt szerzett wazarit ellenfele, így Boróka a második helyen zárt. Ugyanebben a súlycsoportban az ezüstérmes csapat- és osztálytársa, András Lola az ötödik helyen zárt, a torna során montenegrói és török ellenfelek legyőzése után az elődöntőben a későbbi aranyérmes bosnyák lánytól szenvedett vereséget, majd a bronzéremért vívott harcban egy török lány győzte le.
Molnár Bence és Pitó Márton-Zalán a 46 kg-os, valamint Szente Kinga az 52 kg-os súlycsoportban lépett tatamira, ők helyezetlenül zárták a versenyt. A csapatversenyt Törökország zárta az élen, Románia és Montenegró előtt.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!