Hirdetés

Camino – Krisztus, a jövőnk

Elkészült Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásának hivatalos dala – adta hírül a Magyar Kurír katolikus hírportálnak a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Sajtóosztálya. A dal a megváltás örömhíréről szól, és többszörösen összecseng az apostoli látogatás mottójával: „Krisztus a jövőnk!”

HN-információ
Becsült olvasási idő: 2 perc
Camino – Krisztus, a jövőnk
Készülődés. Dal a kitartásról Fotó: magyarkurir.hu

A Camino – Krisztus, a jövőnk című a pápalátogatás himnuszát kedden tették közzé. Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston musicaldalát, a Caminót átdolgozott formában Dolhai Attila, Szőcs Renáta, Szandi, Nagy Bogi, Dánielfy Gergő és Vizy Márton adta elő – új, szimfonikus zenei kísérettel.
A dal, amely a kitartásról és a sötétség felett aratott győzelemről szól, olyan történelmi pillanatban csendül fel, amikor Ferenc pápa minden jóakaratú embert a béke előmozdítására szólított fel. Ehhez a felhíváshoz csatlakoztak a magyar alkotók és sztárok e dallal.
A Camino című dal a Loyolai Szent Ignác életét bemutató musical egyik dala, amely a jezsuita rend alapítója, Loyolai Szent Ignác veszélyes zarándokútját ábrázolja. Szimbolikusan mindannyian ezt a zarándokutat járjuk egész életünkben.
A dal bemutatója 2023. április 29-én lesz a Papp László Sportarénában, Ferenc pápa megérkezése előtt. 
Fellépnek: Dolhai Attila, Szandi, Nagy Bogi, Szőcs Reni, Dánielfy Gergő és a dal zeneszerzője, Vizy Márton, a Forráspont Band, valamint a 4 Akkord Show Kórus tagjai.

Ignác, a Lelkek lovagja musicalről

A koronavírus-járvány időszakában, 2021-ben a miskolci jezsuita gimnázium nagyot álmodott. A jezsuita rend megalapítójának, Loyolai Szent Ignác életének musical formában akartak emléket állítani. Az Én, József Attila című musical (Madách Színház) szerzőpárosát, Vizy Mártont és Tóth Dávid Ágostont bízták meg egy két felvonásos egész estés musical megalkotásával. A darab színrevitelében több mint 120 diák volt a színpadon, 59 főbb szereplő mellett 90 tagú kórus is énekelt. A miskolci iskolások kétszer, telt házzal hódították meg Magyarország legnagyobb teátrumát, az Erkel színházat 2022 nyarán.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!