Hirdetés

Bíróság elé állítják: féltékenységből fejbe lőtt egy férfit, egy nőt pedig súlyosan bántalmazott

Vádat emeltek emberölés és más bűncselekmények miatt az ellen a férfi ellen, aki szeptemberben egy aradi szupermarket parkolójában fejbe lőtt, majd nyakon szúrt egy férfit, és eszméletlenre vert egy nőt – jelentette be szerdán az aradi törvényszéki ügyészség.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Bíróság elé állítják: féltékenységből fejbe lőtt egy férfit, egy nőt pedig súlyosan bántalmazott
Képünk illusztráció Fotó: Hodgyai István

A támadás szeptember 21-én délután 3 óra körül történt féltékenység miatt. A nyomozó hatóságok szerint a vádlott követte barátnőjét, akivel huszonöt éve együtt élt, és amikor a szupermarket parkolójában más férfi kocsijában pillantotta meg, rájuk támadt.

A férfit a kissé lehúzott első jobb oldali ablakon át fejbe lőtte, majd a nőre irányította a fegyvert, és egymás után többször is meghúzta a ravaszt, de a pisztoly nem sült többé el. Ekkor a férfi erővel kirángatta barátnőjét a kocsiból, és eszméletlenre rugdosta, többször a fejére lépett a földre esett áldozatának. Amikor a nő eszméletét vesztette, a férfi visszatért az autóhoz, és a jobb oldali ajtón behajolva nyakon szúrta egy csavarhúzóval a korábban fejbe lőtt férfit. A rendkívüli erős ütés nyomán a csavarhúzó nyele letört, a fém része pedig az áldozat nyakában maradt – tájékoztatott az ügyészség.

A fejbe lőtt férfi a kórházban belehalt sérüléseibe, a nő huszonöt napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, és felgyógyul, ha „nem lépnek fel szövődmények”. A nyomozó hatóságok megállapították, hogy a férfinak nem volt fegyvertartási engedélye. Az 50 éves vádlottat minősített emberölés, családon belüli erőszak során elkövetett minősített emberölésre tett kísérlet, valamint törvénytelen fegyvertartás és -használat vádjával állítják bíróság elé. Kihallgatásakor a férfi beismerő vallomást tett – írja az Agerpres hírügynökség.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!