Hirdetés

Bemutatkozás mesterhármassal

Vasárnap délután a Kolozsvári Clujana vendéglátójaként kezdte meg a hazai teremlabdarúgó 1. Liga harmadik körét a Futsal Klub Székelyudvarhely, a 15–1 arányú kiütéses győzelemből az udvarhelyi alakulat új szerzeménye, Alan Felipe Sasse három góllal vette ki a részét. A 23 éves brazil hazája csapatától a Jaraguától igazolt Udvarhelyre, pályafutását a szintén brazil Blumenau együttesénél kezdte, de megfordult az Emirátusokban is.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Bemutatkozás mesterhármassal
Alan Felipe Sasse Fotó: Hodgyai István

– Gratulálunk a sikeres bemutatkozáshoz, hogy érzed magad új csapatodnál?

– Fölöttébb boldog vagyok, számomra ez egy óriási lehetőség, kicsit izgultam is, mert szerettem volna, ha jól sikerül a bemutatkozásom. Tetszik a csapat, tetszik a város, nagyon jó itt a hangulat.

– Milyen volt a fogadtatásod?

– Erről csupa jót mondhatok, sőt, köszönettel tartozom a csapattársaimnak, nagyon kedvesek voltak, kedvesen fogadtak, szüntelenül biztattak és bátorítottak.

– A bátyád négy évet játszott a román bajnokságban, kifaggattad az itteni helyzetről?

– Igen, sok jót mondott, jó véleménnyel van az országról és a teremfocijáról is. Szóba kerültek a székelyek is, hogy ők más nyelvet beszélnek. A románnal nincsenek különösebb gondok, hamar meg lehet tanulni, viszont a magyar, az förtelmesen nehéznek tűnik.

– Milyen tanácsokat kaptál a bátyádtól?

– Figyelmeztetett, hogy itt nem tréfálnak az edzésekkel, hogy fontosnak tartják az erőnlétet, és hogy a csapatok nagy hangsúlyt fektetnek a védekezésre. Szóba került a többi klub is, Galacot, Dévát, Temesvárt említette a jobbak között.

– A bátyád bajnokságot nyert a Csíkszeredai Imperial WET-tel, te látsz esélyt erre Udvarhellyel?

– Igen, de ehhez még sokat kell dolgozni. Rengeteg munkát, odafigyelést, odaadást igényel, de nem lehetetlen feladat.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!