Hirdetés

Az RMDSZ munkájáról konzultáltak a fiatalokkal 

A csíkszeredai Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen szerveztek A közösségért kormányzunk címmel egy fiataloknak szóló tanácskozást az RMDSZ kormányzati jelenlétéről.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 2 perc
Az RMDSZ munkájáról konzultáltak a fiatalokkal 
Fotó: László F. Csaba

Népes közönség előtt, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) és a Csík Terület Ifjúsági Tanácsa (CSTIT) által megtartott rendezvényen számoltak be az RMDSZ-nek a magyar emberek számára hasznos és fontos kormányzati jelenlétéről, hiszen a szövetség e nehéz időkben sem hagyta cserben az erdélyi magyarságot, azon belül a fiatalokat, családosokat, nyugdíjasokat.
Az eseményen kiderült, az RMDSZ a MIÉRT-tel karöltve törekszik stabil jövőképet kialakítani a fiatalokban. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a stabil jövőkép három pilléren alapszik: oktatás/pályaorientáció, munkalehetőség és otthonteremtés. Az RMDSZ az elmúlt két évben immáron kormányzati eszközökkel is azon dolgozott, hogy ezeket megteremtse és a fiatalokat tanulmányaik elvégzése után is az itthon maradásra bátorítsa. 

Oltean Csongor, a MIÉRT elnöke a többi között elmondta: az eseménysorozat célja a fiatalok megszólítása, kikérve véleményüket az elmúlt két esztendő kormányzásáról.

– Ugyanakkor valamelyest fel kell készülni a 2024-es választásokra is, hiszen egy nagyon hosszú és kemény év elé nézünk, és elengedhetetlen a fiatalok bevonása. Fontos, hogy olyan egyetemista végzős fiatalokkal tudjunk beszélgetni, akik hamarosan pályakezdők lesznek és vállalkozni is akarnak, mert egy hétéves európai uniós költségvetési ciklus elé nézünk, ami nagyon sok lehetőséget kínál, amit ki kell használni. Ezért résen kell lennünk, és minél több fiatalnak kell pályáznia, annak érdekében, hogy ezek a pénzek Erdélyben, Székelyföldön kerüljenek elköltésre – mondta.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!