Hirdetés

Az öröm jele volt az ebkoncert

Nyílt napot tartottak a csíkszeredai Pro Animalia kutyamenhelyen vasárnap délután. A szemerkélő eső ellenére nagyon sok látogató érkezett az első alkalommal megszervezett eseményre, ahol a látogatók a barátságos ebeket megsimogathatták, sőt bizonyos feltételek mellett akár örökbe is fogadhatták őket.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 3 perc
Az öröm jele volt az ebkoncert
A nyílt napnak főleg a gyerekek örültek Fotó: Veres Nándor

A sikeresnek bizonyult nyílt nap alkalmával adományokat is elfogadtak a menhely lakói számára, ugyanakkor aki úgy gondolta, egy űrlap kitöltésével adója 3,5 százalékának felajánlásával is segítséget nyújthatott a rászoruló négylábúaknak. 

Veres Nándor

Veres NándorGidró Paula, a Pro Animalia munkatársa érdeklődésünkre elmondta, hogy körülbelül 300 kutya él a menhelyen, amiből nagyjából 170 állandó lakó, aki ott fog megöregedni. Ugyanakkor szép számban fogadják örökbe az ebeket, főleg a fiatalabbakat, akiknek nagy része Németországban talál gazdára. 
Mint megtudtuk, a kutyamenhely 1996 óta működik, segíti és otthont biztosít a bajba jutott, sorsára hagyott, sorsára hagyott kutyákat. Az egyesületet a németországi Bruno Pet állatvédelmi szervezet támogatja. 

Veres Nándor

Veres Nándor
A menhelyen található kutyák gondozottak, és meg­fe­lelő körülményeket biz­to­sítanak számukra. A szükséges oltásokat megkapják, ha betegen kerülnek a menhelyre, állatorvos kezeli őket míg felépülnek, ami komoly kiadásokat ró a menhelyre. Gidró érdekességként megemlítette, hogy egy kölyökkutya, amíg örökbefogadásra kerül, nagyjból 1500 lejbe kerül.
A nyílt napnak főleg a gyermekek örültek, akik szemmel láthatóan imádták a kis kedvenceket, a szemerkélő eső sem tántorítota el a gyereksereget, hogy a kutyákkal játsszon, azokat simogassa. A kutyusok is természetesen szívesen vették a plusztörődést.

Veres Nándor

Veres Nándor



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!