Hirdetés

Az elérhető uniós szolgáltatásokat népszerűsítik

Az európai uniós szolgáltatásokat nyújtó intézmények vásárát tartották meg szerdán, Csíkszeredában a megyeházánál. Az intézmények börzéjét az Európa-nap alkalmából szervezték meg immár negyedik alkalommal, tizenöt intézmény tevékenységét ismerhették meg az érdeklődők.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 1 perc
Az elérhető uniós szolgáltatásokat népszerűsítik
Az iskolásokat a hadsereg felszerelése érdekelte leginkább Fotó: László F. Csaba

Petres Sándor, Hargita Megye Prefektusi Hivatalának vezetője kifejtette: az esemény célja, hogy megkönnyítse a lakosság kapcsolattartását az állami intézmények szakembereivel, és betekintést nyerhessenek az ott végzett munka menetébe.

László F. Csaba

– A vásár ideje alatt az állampolgárok szóba állhatnak az intézmények képviselőivel, és ezáltal szakszerű, pontos információkat szerezhetnek az európai egészségügyi kártyák hasznosságáról, az Európai Unión belüli kezelésekről, az élelmiszer-biztonságról, a zöld és kék energiákról, a munkaerőpiacról, a kábítószer-függőség megelőzéséről, az állampolgárok biztonságáról az unióban, a közösségi forrásokhoz való hozzáférésekről, a dokumentumok hitelesítéséről – részletezte Petres.

László F. Csaba

Hozzáfűzte: az érdeklődők továbbá tájékozódhatnak az EU-n belül és külső térségben a jogosítványok és útlevelek rendszeréről, a 112-es segélyhívó szám használatáról, illetve lehetőségük nyílik, hogy tisztázzanak olyan problémákat, amelyek ezen szolgáltatások valamelyikéhez kapcsolódhatnak.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!