Hirdetés

Ausztriában álltak rajthoz a csíkiak

Seefeldben rendezték meg a hétvégén a sítájfutó Ausztria Kupát, a VSK Csíkszereda két sportolóval volt jelen a világranglista-futamon.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Ausztriában álltak rajthoz a csíkiak
Szép Zoltán és Szász Botond az ausztriai évadnyitón Fotó: VSK Csíkszereda

A téli olimpiának sífutás és északi kombináció versenyszámban 1964-ben és 1976-ban helyszínt biztosító tiroli Seefeldben rendezték meg a sítájfutó Ausztria Kupát. A VSK Csíkszeredát két sportoló képviselte a világranglista-futamon, amely egyben a sítájfutó-évad startját jelentette.
A szombati, kissé hosszúra sikeredett 5 km-s sprintversenyt az osztrák Tobias Habenicht nyerte, aki tavaly még a sífutó-világkupában szerepelt és többszörös osztrák bajnok sífutásban. Mögötte a világranglistán jelenleg harmadik svájci Nicola Müller futott be, míg harmadik a cseh Petr Horvát lett. A VSK sportolóin érződött a szezon eleji forma, hibáztak a tájékozódásban, Szép Zoltán a 17., Szász Botond a 20. helyen ért célba. 
A vasárnapi fagyos időben 9 kilométeres táv vár a versenyzőkre, ez egyben osztrák középtávú bajnokság is volt. Elsőként ezúttal is Tobias Habenicht ért be a cseh Petr Horvát és a svájci Gian Andri Müller előtt. A VSK sítájfutói már jobban szerepeltek, a 10. helyével Szép Zoltán értékes világranglista-pontokat gyűjtött, Szász Botond pedig egy helyet előre lépve a 19. helyen végzett. A csíkiak legközelebb januárban a Ski O Tour-on indulnak, a versenynek az osztrák Ramsau és a svájci Val Müstair ad otthont.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!