Hirdetés

A villanyhálózat kiépítése a legsürgősebb

A Vargyas-szoros villanyhálózatának kiépítése volt a témája annak a lakossági fórumnak, amelyet pénteken tartottak a Vargyas-szoros hídja melletti útkereszteződésnél a Hargita Megye Tanácsa keretében működő Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás szervezésében.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 3 perc
A villanyhálózat kiépítése a legsürgősebb
Számottevő érdeklődést tanúsított a fórum iránt helyi lakosság Fotó: Létai Tibor

Az esemény iránt – amelyen felszólalt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Tikosi László, Homoródalmás község polgármestere, Madár Zsolt, a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás vezetője – a helyi közösség nagy érdeklődést tanúsított.

A fórumon elhangzott: a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás a homoródalmási önkormányzattal partnerségben fontosnak tartotta a tervezési munkálatok elkezdését, hogy a jövőben a Vargyas-szorosban is megvalósulhassanak azok az infrastrukturális és turisztikai fejlesztések, amelyeket eddig a villanyáram hiánya miatt nem tudtak tető alá hozni.

A szurdokvölgy a megyébe látogató turisták, kirándulók egyik fontos állomáshelye, ahová a táj szépsége és az Almási-barlang varázsa miatt sokan többször is visszatérnek.

Ahhoz, hogy a turistát helyben lehessen tartani, nagyon fontosak a színvonalas beruházások, fejlesztések. Ezek megvalósításához és a működtetéshez elengedhetetlen a stabil és mindenki számára elérhető vezetékes villanyáram biztosítása – hangzott el a felszólalásokban.

Létai Tibor
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kifejtette: nagyon fontos, hogy olyan projekteket, beruházásokat, fejlesztéseket valósítsanak meg, ami nem sérti a természet szabályait, és lényeges, hogy az ott élő közösség sajátjának tartsa azt.

– Ezért szükséges a párbeszéd, a véleménycsere, az aggodalmak felvetése, hogy megtalálhassuk rájuk a megfelelő válaszokat. A villanyvezeték kiépítésével még inkább környezetbaráttá tudjuk tenni a völgyet, és a turizmus is fellendül ezáltal, ugyanakkor egy „mindenki nyer” típusú projekt valósulhat meg a Vargyas völgyében – fejtette ki az elöljáró.

Tikosi László, Homoródalmás község polgármestere elmondta:

eddig az infrastruktúra fejletlensége miatt nem tudták teljes mértékben kihasználni a Vargyas-szorosban rejlő lehetőségeket, de most a villanyhálózat bevezetésével fellendíthetik a turizmust. 


– Fontos, hogy az ide látogatók ne csak átutazóban látogassanak a völgybe, hanem hosszabb ideig is maradjanak. A mostani beruházások ezt segítik elő, és a helyieknek is hasznot hoznak – vélte a polgármester.

Madár Zsolt, a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás vezetője reményét fejezte ki, hogy sikerül időben megvalósítani a projektet.

– Jó úton haladunk, és fontos a párbeszéd. Ahhoz, hogy a völgyben jól működő turizmus épüljön ki, fontosak a beruházások, és alapvető fontosságú, hogy a villanyáramot is bevezessék – fogalmazott Madár Zsolt.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!