Hirdetés

A szénsavmentes palackozott ásványvíz az ország kedvenc itala

A romániaiak egyharmada (33 százaléka) leggyakrabban palackozott szénsavmentes vizet, 12 százaléka palackozott szénsavas vizet iszik, míg tízből négyen nem féltik az egészségüket a csapvíztől – derül ki egy felmérés kedden ismertetett eredményeiből.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
A szénsavmentes palackozott ásványvíz az ország kedvenc itala
Illusztráció Fotó: Pixabay

A Reveal Marketing Research piackutató közvélemény-kutatásának adatai szerint a romániaiak számára a megfizethetőség a legfontosabb szempont a palackozott szénsavmentes (56 százalék) és a palackozott szénsavas víz (50 százalék) vásárlásakor. Jelenleg a romániaiak 45 százaléka választja a leggyakrabban a palackozott vizet, míg 2021-ben az arányuk 58 százalék volt. Az aránycsökkenést a palackozott víz drágulásával magyarázza a piackutató cég.

Az Agerpres hírügynökség által szemlézett felmérés szerint a romániaiak 33 százaléka leggyakrabban palackozott szénsavmentes vizet, 12 százaléka palackozott szénsavas vizet, 21 százaléka csapszűrővel vagy szűrőpohárral megtisztított csapvizet, 17 százaléka pedig sima csapvizet fogyaszt.

Ugyanakkor a 2021-ben jegyzett 30 százalékról 38 százalékra nőtt 2023-ban azoknak az aránya, akik nem féltik az egészségüket a csapvíztől. Ez a hozzáállás elsősorban az 56 év feletti korosztályra jellemző, akiknek több mint a fele (51 százaléka) az egészségre ártalmatlannak tartja a csapvizet.
A felmérésből kiderül az is, hogy a megkérdezettek 60 százaléka leggyakrabban kétliteres, 56 százaléka ötliteres, 36-36 százaléka pedig egyliteres és félliteres kiszerelésű palackozott vizet vásárol. A kisebb kiszerelésű palackozott vizet főként a 18–24 év közötti korosztály kedveli.

A palackozott szénsavas ásványvíz kategóriában a kétliteres kiszerelésű a legnépszerűbb, a megkérdezettek 65 százaléka preferálja, és ennél is nagyobb arányban (74 százalék) a 45–55 év közötti korosztály.

A Reveal Marketing Research online felmérése március 15–21. között készült 1005 városi és vidéki internethasználó körében, a hibaküszöbe 3,1 százalékos.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!