Hirdetés

A nagybányai polgármester egy rokona személyi igazolványával szökött ki az országból

Cătălin Cherecheş egy rokona személyi igazolványával szökött ki az országból Peténél, Magyarország irányába – közölte az Agerpres.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 3 perc
A nagybányai polgármester egy rokona személyi igazolványával szökött ki az országból
Hargita Népe Archív Fotó: Hargita Népe Archív

A román hírügynökség beszámolója szerint Cătălin Cherecheş nagybányai polgármester, akit korrupció miatt jogerősen öt év szabadságvesztésre ítéltek, pénteken egy rokonának a személyi igazolványát használva kiszökött az országból a petei határátkelőn keresztül.

Cherecheş 7.49-kor hagyta el az országot a Magyarországgal határos petei határátkelőn keresztül egy férfi rokonának személyi igazolványát használva – jelentette ki a határrendészet egy képviselője.

A kolozsvári ítélőtábla pénteken jogerősen öt év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte korrupcióért Cătălin Cherecheş nagybányai polgármestert.

A bíróság elutasította a politikus fellebbezését, és fenntartotta a kolozsvári törvényszék alapfokon hozott ítéletét, csupán a mellékbüntetés részletein módosított. E szerint négy helyett öt évre tiltották el a vádlottat közhivatal betöltésétől.

Miután a rendőrség nem találta otthon a politikust, amikor börtönbe akarták kísérni letölteni a büntetését, körözést adtak ki ellene.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!