Hirdetés

A második negyed volt a döntő

Súlyos, huszonnyolc pontos vereséget szenvedett tegnap kora este, hazai környezetben a VSK Csíkszereda a férfi kosárlabda-bajnokság kilencedik fordulójában. A FC Argeș agresszív védelmével nem tudtak megbirkózni a csíkiak, ráadásul rengeteget hibáztak a támadások során a gyűrű alatt.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
A második negyed volt a döntő
Kevés támadást fejeztek be pontszerzéssel a csíkiak Fotó: László F. Csaba

Rangadónak indult, súlyos hazai vereség lett a vége a tegnap kora esti, Erőss Zsolt Arénában játszott férfi kosárlabda-mérkőzésnek. A pontvadászat odavágóinak utolsó fordulójában a VSK Csíkszereda a FC Argeș Pitești csapatát fogadta, a hazaiak jól indították a meccset, ám a vége nem az elképzelések szerint alakult.

HirdetésA vendégek már az első percektől agresszív letámadásokkal védekeztek, ettől pedig kapkodóvá vált a csíkiak játéka, s noha az első negyedben csak öt ponttal vezettek a vendégek, a második játékrészben előnyüket még tizenöt egységgel növelték. Érdekesség, hogy a szünetig mindössze öt kosarat dobtak mezőnyjátékból a csíkiak, egy triplát jegyeztek, tizennégy pontot pedig szabad­dobásból szereztek.
A fordulást követően sem lankadt a pitești-iek játékkedve, a hazaiak továbbra is rengeteg hibával játszottak, így a vendégeknek sikerült újabb öt ponttal növelni az előnyt. Az utolsó negyedre már kiengedett kissé a FC Argeș, de azért nem annyira, hogy felzárkózzanak a csíkiak, mi több, a vendégek ebben a játékrészben is növelni tudták az addigra már tetemessé nőtt előnyüket. A találkozót nem a FC Argeș nyerte meg, hanem a csíkiak vesztették el a gyűrű alatt elkövetett hibák miatt. 
Szombaton újabb komoly meccs vár a csíkiakra az Erőss Zsolt Arénában, 17 órától a VSK Csíkszereda a SCMU Craiovát fogadja.
Eredmény: VSK Csíkszere­da – FC Argeș 57:85 (19:24, 8:23, 18:23, 12:15). A csíki pontszerzők: Lufile 15, Draskovic 12 (1x3), Manojlovic 11 (1x3), Frolov 7 (1x3), Casale 7, Cucovic 3, László Arnold 2.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!