Hirdetés

A legkisebbek oktatását biztosítják

Bölcsőde, óvoda és napközi otthon is helyet kap abban az épületegyüttesben, melynek megépítésére a napokban kapott finanszírozást Gyergyóditró önkormányzata. A község polgármestere, Puskás Elemér, valamint a területi RMDSZ elnöke, Barti Tihamér hétfőn ismertette a részleteket.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
A legkisebbek oktatását biztosítják
Korszerű épületegyüttest létesítenek rövidesen Gyergyóditróban Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Sajtótájékoztatón jelentették be hétfőn Gyergyóditróban, hogy hamarosan elkezdődhet egy újabb nagy beruházás kivitelezése: óvodaközpont épül, melyben bölcsődés, napközis és óvodás csoportok is helyet kapnak majd.

– Múlt héten Cseke Attila fejlesztési miniszter aláírta azt a rendeletet, amely szentesíti ezt a tervezett munkálatot. Bölcsődét, óvodát és napközis csoportokat is magában foglaló épületegyüttesről van szó, amely tizenkétmillió lejből épül meg – közölte Puskás Elemér, a község polgármestere. Rámutatott, a beruházást teljes egészében az Országos Beruházási Vállalat fogja finanszírozni és kivitelezni.

Az új létesítmény a Siklódi Lőrinc Általános Iskolához fog tartozni, és két napközis, két óvodai, valamint egy bölcsődei csoportot fogad be. Szükség is van ezekre, hiszen sok gyermek van a községben.

– Öt különálló épületet létesítünk, amely egy kört alkot, közepén egy nyitott udvar lesz, játszótérrel, kimondottan a bölcsődéseknek. Az épületekben külön kap helyet az óvoda, a napközi és a bölcsőde, külön bejáratokkal, tornaterem is készül, illetve lesz még egy adminisztrációs épület is – részletezte a községvezető hozzátéve, hogy konyhát nem terveztek az épülethez, a gyermekek étkeztetését vagy kifőzdéből rendelt, vagy a községi kultúrotthonban készített ételekkel oldják majd meg.

A nagy értékű pályázat sikeréhez az RMDSZ hathatós segítségére is szükség volt.

– Két típusbölcsőde épül Gyergyószéken az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának köszönhetően, az egyik Gyergyószentmiklóson, a másik Gyergyóremetén. Amikor lehetőség nyílt minderre, a gyergyóditrói polgármester megkeresett azzal, hogy nem szeretne típusterv szerint bölcsődét építtetni, különlegesebb megoldásban gondolkodik. Akkor abban egyeztünk meg, indítsa el a terveztetést, és segítünk a finanszírozás megszerzésében. Most már el is hozhattuk a miniszteri rendeletet, amely a pénzügyi hátteret biztosítja – ismertette Barti Tihamér, a Gyergyó-területi RMDSZ elnöke.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a közbeszerzési eljárást már május folyamán kiírják. Amint sikerül kivitelezőt találni, elkezdődhet a munka.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!