Hirdetés

Pénzügyi képzésben részesült közel 500 tanuló Csíkszeredában

Közel félezer diáknak tartott ingyenes pénzügyi képzést Csíkszeredában az OTP Bank Románia Alapítvány, partnerségben a megyeszékhely polgármesteri hivatalával, a tavaly elindított oktatási program részeként. A program eredményeiről az érintettek csütörtökön tartott közös sajtótájékoztatón számoltak be a média munkatársainak. 

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 4 perc
Pénzügyi képzésben részesült közel 500 tanuló Csíkszeredában
Fotó: László F. Csaba

Mint elhangzott, a program indulása óta négy általános iskola és hat középiskola közel 500 tanulója vett részt az OTP Bank Románia Alapítvány által kínált képzéseken, minden diák öt találkozón volt jelen, a részt vevő diákok 95 százalékban pozitív visszajelzést adtak a pénzügyi és gazdasági készségek fejlesztését célzó tevékenységekről, arról számoltak be, hogy „imádták a gyakorlatokat”, „jól szórakoztak”, „kiteljesedve érezték magukat”.

Az alapítvány egy óvodáskorú gyermekeknek szóló pénzügyi oktatási foglalkozást is tesztelt 18 résztvevővel, akikkel a pénzről, annak szerepéről beszélgettek. Ugyanakkor egy egyedülálló kezdeményezést is megvalósított azokkal a műhelymunkákkal, amelyeket a roma közösség tagjainak szervezett. A hátrányos helyzetű közösségnek tartott műhelymunkák célját az alapfogalmak áttekintése mellett a pénzügyi tudatosság növelése képezte. 

László F. Csaba

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere köszönetet mondott az OTP Bank Románia Alapítvány kezdeményezéséért a jó partnerségért.

– Még nem tudjuk felbecsülni, hogy Csíkszereda számára milyen nagyszerű hozadéka van az alapítvánnyal partnerségben működtetett oktatási programnak.

A képzésen részt vevő fiataljaink jelentős előnnyel vágnak neki az életnek, és a háztartásuk költségvetésének tudatos szervezésétől a pénzügyi alapfogalmak elsajátításáig olyan gyakorlati tudásra tesznek szert, amely hosszú távon a település gazdasági pezsgéséhez is hozzájárul

– fogalmazott a város első embere.

Az OTP Bank Románia Alapítvány igazgatója, Delia Murafa elragadtatásának adott hangot az elért eredmények kapcsán. Kifejtette: „az együttműködésünk Csíkszereda Polgármesteri Hivatalával valós sikerként értékelhető, egy évvel a projekt elindítása után ünneplésre ad okot. A polgármesteri hivatal állandó támogatásának köszönhetően az oktatási intézmények nagy számban jelentkeztek a programba, és a résztvevők kiváló visszajelzéseinek köszönhetően a feliratkozó diákok száma folyamatosan nőtt.

A cél, hogy minél többen részesüljenek pénzügyi oktatásban”.

Ábrahám Izabella ismertette a program elmúlt egy évét, majd átadta a szót Sógor Enikő alpolgármesternek, aki röviden méltatta a program jelentőségét. Megjegyezte, hogy folytatni szeretnék az elkezdett munkát, ugyanakkor köszönetet mondott Juhász Borsa Orsolyának, a városháza gazdaságfejlesztési és digitális osztálya vezetőjének, aki lapunk érdeklődésére elmondta, hogy régi álma teljesült azzal, hogy Csíkszeredába sikerült elhozni a programot, amivel évekkel ezelőtt Bukarestben ismerkedett meg.
A sajtóeseményen jelen volt a programban részt vevő két diák is. Péter Blanka Xénia, a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium 9. C osztályos diákja, valamint Nagy Orsolya, a Nagy Imre Általános Iskola 5. B osztályos tanulója. Elmondták: fontosnak tartják a programot, mert megismerkedtek a pénz útjával, megtanulták a pénzt kezelni. Olyan információkhoz jutottak, amihez az iskolában nem. Az életben hasznosítható ismereteket szereztek a pénz szerepéről.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!