Hirdetés

Mintegy tíz településen fűthetnek gázzal

Jóváhagyta a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium azt a rendeletet, mely által Udvarhelyszéken az utóbbi évek egyik legnagyobb fejlesztési programja indulhat el. Több településen bővül a gázhálózat.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 3 perc
Mintegy tíz településen fűthetnek gázzal
Illusztráció Fotó: László F. Csaba

A 72 millió lejes befektetési keret arra nyújt lehetőséget, hogy Székelykeresz­túr, Bögöz, Oroszhegy, Farkaslaka, Etéd, Korond, Parajd, valamint Zetelaka és a Szentegyházához tartozó Homoródfürdő települései új gázhálózatokkal bővülhessenek, így serkentve a térség gazdasági életét – adta hírül Antal Lóránt szenátori irodájának sajtóközleménye.

Székelykeresztúr esetében a gázhálózat bővítése Betfalvára értendő, Szentegyháza esetében Homoródfürdő fürdőtelepre. Farkaslaka esetében Farkaslaka, Korond és Etéd egyben értendő, mivel az itteni gázhálózat kiépítése Etédtől kezdődik el, mert ott van a legközelebbi csatlakozási pont a Transgaz által működtetett országos hálózatra. Hasonló technikai okok miatt Parajd esetében a csatlakozást Szováta irányából építik majd ki. 
A siker jelentőségéről Antal Lóránt Hargita megyei szenátor, az energiaügyi bizottság elnöke így nyilatkozott: „Az elmúlt években többször hangoztattam azt, hogy nincs gazdasági fejlődésre lehetőség ott, ahol nincs megfelelő energetikai infrastruktúra.

Ezért fontos Udvarhelyszék számára ez a pályázat, mert utat enged az ipari létesítmények, a kis- és közepes vállalkozások fejlesztésének és bővítésének,

illetve megteremti az udvarhelyszéki háztartások földgázhálózatra való rácsatlakozásának lehetőségét. Másrészt turizmus szempontjából az udvarhelyszékiek által igen szeretett üdülőtelepnek, Homoródfürdőnek egy több évtizedes problémája szűnik meg a gázhálózatra való csatlakozása révén, valamint Parajd község gázellátását is meg tudjuk oldani.”
Az RMDSZ által vezetett minisztérium munkájáról Bíró Barna Botond elmondta: „még mielőtt kiszorítottak volna minket a kormánykoalícióból, Cseke Attila fejlesztési miniszter elő is készítette a finanszírozásokat”, és ennek köszönhető az, hogy a projekt annyira előrehaladott stádiumban volt, hogy annak véglegesítését, Antal Lóránt szerint, még a politikai zsákmányszerzés lendületében sem tudták megakadályozni.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!