Kelemen Hunor: 2024, a szuper választási év

Gyergyóremetén gyűltek össze a székelyföldi polgármesterek, a Székelyföldi Önkormányzati Tanács meghívásának eleget téve. Az elmúlt időszak történéseit összegezték, a jövőre vonatkozó tennivalókat beszélték meg a találkozóm, amelyen Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, illetve Cseke Attila és Tánczos Barna korábbi miniszterek is jelen voltak. 

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kelemen Hunor: 2024, a szuper választási év
Fotó: Gönczy Tamás

A gyergyóremetei Balás Gábor Művelődési Ház adott otthont az RMDSZ Székelyföldi Önormányzati Tanácsa keddi gyűlésének. Hargita, Kovászna és Maros megyei polgármesterek, prefektusok és megyei tanácsosok is kaptak meghívást a megbeszélésre.

– Köszönetet szeretnénk mondani azért a munkáért, amit a kormányzásban részt vevők kifejtettek az elmúlt években, ezenkívül a jövőbe mutató tervekről is beszélünk, hogy mire készüljenek a polgármesterek. Megnézzük azt is, milyen önkormányzati és gazdasági fejlesztésekre van még szükség – vázolta Barti Tihamér, a Székelyföldi Önkormányzati Tanács elnöke. 

Gönczy Tamás

Az ülésen részt vett Kelemen Hunor szövetségi elnök is. Részletesen ismertette a kormányban történt változások folyamatát, a tárgyalássorozat mozzanatait, melynek végén kormányzati szerep nélkül maradt az RMDSZ. Rámutatott:

szerették volna ha 2024-ig kormányon maradt volna a szövetség, de van az a szint, ami alá nem süllyedhet az RMDSZ. A követendő célokat is vázolta.

– Ami munkát elvégeztünk eddig, abból kell építkeznünk a parlamentben és az önkormányzatok szintjén. Úgy kell készülnünk 2024-re, a szuper választási évre, ami 20 évente fordul elő, hogy erre alapozunk – fogalmazott a szövetségi elnök. A megbeszélés végén videón nézhették meg a Gyergyói térségben zajló, élelmiszeripari és turizmusfejlesztésre vonatkozó beruházásokat is, melyektől a térség megerősödését várják. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!