Hirdetés

Vincze Péter a GYHK játékosa marad

Marttinen és Saari távozását követően a Gyergyói HK jégkorongcsapata bejelentette, hogy a magyar válogatott játékosa Vincze Péter marad Gyergyószentmiklóson. Célja a címvédés a gyergyói csapattal.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Vincze Péter a GYHK játékosa marad
Vincze Péter harmadik idényét kezdi meg piros-fehérben Fotó: GYHK

Lassan éledezik a já­tékospiac a nyári jégkorongos „szünidőben”. Az Erste Ligában érdekelt magyarországi csapatok már javában építik a következő bajnoki idényekre a keretüket, és nem telik úgy el nap, hogy ne jelentenének be új igazolásokat vagy épp maradókat.
Szűkebb környezetünkben a Gyergyói HK-nál és a Brassói Coronánál van mozgás. Az Erste Liga-győztes két légiósától köszönt el: a finn válogatott Jyri Marttinen visszavonul az aktív jégkorongtól, a másik távozó a 28 éves finn hátvéd Santeri Saari, utóbbi családi okok miatt – nemrégiben volt az eljegyzése – döntött úgy, hogy otthon, Finnországban folytatja az életét.
A Gyergyói Hoki Klub közösségi oldalán jelentette be, hogy legutóbbi idény egyik legjobb játékosa marad a következő idényben, így egymást követően a harmadik idényét kezdi piros-fehérben. – Vincze Peti az alapszakaszban 39, a rájátszásban további 11 pontot tett a közösbe. Így volt ő az aranyérmes Erste Liga-szezonunk egyik legjobbja. Alakul a csapatépítés a címvédésre! – fogalmaznak a közösségi oldalukon a gyergyóiak. Döntése hátteréről beszélve a sportoló elmondta:
– A csapat magja egyben marad, ami nagyban befolyásolta a döntésemet. A családommal jól érezzük magunkat Gyergyóban, megvan mindenünk, illetve az öcsémmel továbbra is egy csapatban tudok játszani. Nem lehet más célunk, mint megvédeni a bajnoki címünket, az egyéni célom pedig az, hogy maradjak egészséges, hiszen a lelátóról nem tudok gólt lőni.
A Brassói Coronánál Marius Gliga lett az új vezetője a jégkorongszakosztálynak, fő munkaköre az utánpótlás-nevelés koordinálása lesz, de a felnőttcsapat ügyeit is ő fogja a továbbiakban kezelni. Mihály Árpád viszont megmarad a csapat menedzsereként. Ugyanakkor a Cenk alatti források szerint a 35 éves kanadai Judd Blackwa­ter a Coronát fogja erősíteni. A hokis a 2020/2021-es idényben a Csíkszeredai Sportklub csapatával Erste Ligát és román bajnokságot is nyert.

Hargitafürdőn a Sportklub

Orvosi vizsgálatokkal kezdte el a Csíkszeredai Sportklub a nyári felkészülést, amelyet követően a szerződéssel rendelkező tizenhárom játékos egyhetes hargitafürdői edzőtáborban vesz részt, és a napokban további három új sportoló csatlakozik hozzájuk.
A csíki csapat nyári felkészülése három szakaszból fog állni. Az egyhetes hargitafürdői edzőtábort követően további három hétig, napi két edzéssel készülnek majd a fiúk, aztán július 1-től következik egy kéthetes szabadság. Ezt követően július 17. és augusztus 11. közé helyezték a második szakaszt, majd augusztus 12-20. között jön a harmadik záró szakasz, amelyet követően már a jégen fognak készülni Karcfalván.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!