Hirdetés

Hét dobogós hely Szerbiából

Szerbiában versenyeztek a Csíki Titánok SK ték­van­dó­sai. A megyeszékhelyi sportolók hét éremmel tértek haza.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Hét dobogós hely Szerbiából
Erős mezőnyben remekeltek a csíki tékvandósok Fotó: Csíki Titánok

Öt sportolóval vett részt a Csíki Titánok SK csapata május 19–21. között Szerbiában az Asteriks-kupa nemzetközi versenyen, ahol 32 ország több mint 250 klubjának 1500 versenyzője indult. A csíkszeredai csapat öt versenyzővel vett részt a viadalon, a csíki tékvandósok két versenyszámban, küzdelemben és formagyakorlatban is harcoltak az érmekért.
Küzdelemben első lett Nyírő Richárd (kadét, 53 kg) és Szakács Balázs (kadét, 41 kg), míg Dombi Denisz (gyerek I., 27 kg) és Dombi Patrik (gyerek I., 33 kg) a harmadik, Manea Tamás (kadét, 53 kg) pedig az ötödik helyen zárt. Formagyakorlatban Nyírő Richárd az első, Dombi Denisz és Dombi Patrik a második lett. 
– Magas színvonalú versenyen vagyunk túl, minden versenyzőnk a küzdelem versenyszámban odatette magát, sokszor bolgár és szerb ellenfelek ellen sikerült győznünk, ami ezen a szinten egy nagyon jó eredmény. A szerbiai verseny kitűnő szintfelmérő lehetőség volt számunkra, sportolóink ugyanis június 9–11. között már az országos bajnokságon indulnak, amelyet a Román Taekwondo WT Szövetség szervez – írta beszámolójában a Csíki Titánok SK edzője, a 3 DAN-os Dombi Gyula, aki Dombi Beátával közösen készítette fel és kísérte el a csíki sportolókat a versenyre.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!