Hirdetés

Aranyos csíki cselgáncsozók

Arad adott otthont az elmúlt hétvégén a cselgáncsozók U13-as és U15-ös korosztály országos döntőjének. Három súlycsoportban is csíkszeredai sportolók harcoltak egymás ellen. A hat bajnoki cím mellett három ezüst- és egy bronzérmet is szereztek a csíkiak.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Aranyos csíki cselgáncsozók
Hat bajnoki címmel tértek haza a csíkiak Fotó: Koka's

Két korosztály számára – U13 és U15 – tartották meg az elmúlt hétvégén Aradon a cselgáncsozók országos bajnokságát. A viadalon Csíkszeredából az ISK, a VSK, a Koka’s, a Hargita Judo Club (HJC), a Sportklub és a Terra SK sportolói léptek tatamira, mindkét korosztályban az élmezőnyben zártak a Hargita megyei alakulatok. Három súlycsoportban is csíki házidöntőt rendeztek, a megyebeli sportolók hat bajnoki címmel, összesen tíz éremmel tértek haza.
A csíkiak nem sokat pihennek az aradi viadalt követően, hiszen a hétvégén Podgoricában tartják az U15-ös cselgáncsozók Balkán-bajnokságát. A VSK/Koka’s csapatából Magyari Dávid, Barabás Dávid, Kopacz Sarolta, Kóka Krisztián, Farkas Dávid utazik Montenegróba Sinka Szabolcs és Papp Róbert Flórián edzők kíséretében, míg az ISK-tól Dánél Albert és Pantea Cornel tanítványai, Balogh Péter és Balázs Hunor indulnak a viadalon.

A csíkiak helyezései
U13: Molnár Bence 1. hely (46 kg, Koka’s/HJC); Becze Boróka 1. hely (36 kg, Koka’s/HJC); Pitó Márton Zalán 2. hely (46 kg, Koka’s/HJC); András Lola 2. hely (36 kg, Koka’s/HJC); Szente Kinga 5. hely (mindketten 52 kg, Koka’s/HJC); Csiszer Péter 5. hely (30 kg, Terra SK).
U15: Balogh Péter 1. hely (50 kg, ISK); Magyari Dávid 1. hely (55 kg, VSK); Balázs Hunor 1. hely (73 kg, ISK); Kopacz Sarolta 1. hely (63 kg, VSK); Barabás Dávid 2. hely (55 kg, Sportlub); Kóka Krisztián 3. hely (42 kg ISK); Farkas Dávid 5. hely (42 kg, Koka’s/HJC); Erőss Dávid 5. hely (60 kg, VSK).
Csapatversenyben: U13: Koka’s/Hargita Judo Club 3. hely. U15: VSK/Koka’s Csíkszereda 3. hely, ISK Csíkszereda 5. hely



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!