Hirdetés

Villámcsődület

Fergeteges flashmobbal kezdődött a táncház napja alkalmából szervezett rendezvény Csíkszeredában tegnap délután a Majláth Gusztáv Károly téren.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 2 perc
Villámcsődület
Fotó: Veres Nándor

A villámcsődület után a résztvevők, érdeklődők a Zengő térbe vonultak, ahol gyerek-, ifjúsági és felnőtt táncházzal folytatódott a vigadalom. A táncos mulatság hajnalig tartott.
A talpalávalót a Finom zenekar és csíki népzenészek biztosították. A táncoktatók és táncházgazdák Ádám Katalin, Császár Szabolcs, Császár Ingrid, Didici Norbert, Kis Réka voltak. 

Veres Nándor

Veres Nándor
Antal Csanád, az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány csíkszeredai kulturális szervezője reményének adott hangot, hogy az esemény által minél többen megismerik a táncházmozgalmat és az általa képviselt életformát, ezt a szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget, mert fontos a hagyományápolás, annak őrzése és átörökítése az utánunk jövő nemzedék számára. A Kárpát-medencében a táncház napját május első szombatján ünneplik. Csíkszeredában, mivel minden második hét szerdáján van táncház – a Petőfi Sándor utcai Zengő térben – mostanra időzítették az ünnepséget – számolt be Antal Csanád, hozzáfűzve, hogy a táncház kifejezés a mezőségi Székről ered, a több mint 50 éves mozgalom pedig Budapestről indult, majd onnan gyűrűzött vissza Erdélybe.

Veres Nándor

Veres Nándor



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!