Hirdetés

Szív és pohár tele dúrral, borral

Bíró István
Becsült olvasási idő: 2 perc
Szív és pohár tele dúrral, borral
Fotó: Veres Nándor

A második Borszereda, vagyis a Kárpát-medencei borászatok csíkszeredai szemléje jól mutatja, Székelyföldön és Csík környékén sokan vannak, akik becsülik és szeretik a minőségi borokat – mondta Becze István szervező, a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének elnöke. „Nagyon jó beszélgetések és kapcsolatok alakultak a hétvégén.

Hirdetés


Bízom abban, hogy ezek akár turisztikai szempontból is segítik a térséget, illetve a borászok részére is lehetőség, hogy hosszú távon itt tudjanak lenni Székelyföldön, és termékeik elérhetők legyenek a vendéglőkben, üzletekben és a családi asztaloknál.

Veres Nándor

Veres Nándor

A Kárpát-medencei magyar borok mustrája a 400 éves Mikó-vár programjait is színesítette. Köszönet Magyarország Agrárminisztériumának, illetve Csíkszereda polgármesteri hivatalának, hogy partnereink voltak a szervezésben. Bízom abban is, hogy egy év múlva ugyanebben az időszakban hasonlóképpen tudunk majd találkozni” – tette hozzá a Borszereda szervezője. Amint arról már beszámoltunk, péntektől vasárnapig 34 Kárpát-medencei borász mutatta be borait a Mikó-várban. A rendezvényen többek között bor mesterkurzusok, koncertek és gyermekfoglalkozások szórakoztatták az érdeklődőket.

Veres Nándor

Veres Nándor

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!