Hirdetés

Örökbefogadás feltételekkel

A csíkszeredai Pro Animalia kutyamenhely közel 300 kutyájának jelentős része keresi gazdáját. A négylábúak közül többen Németországban találnak szerető gazdira, de itthoniak is sokan érdeklődnek a kutyák örökbefogadása iránt, ami bizonyos feltételek mellett meg is valósulhat.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 3 perc
Örökbefogadás feltételekkel
Gazdára váró kutyák. Utókövetés Fotó: Veres Nándor

A kutyamenhelyen található ebek gondozottak és jó állapotban vannak, a szükséges oltásokat mindegyik megkapta. Tágas és tiszta kennelekben laknak, a rendezett körülmények a németországi Bruno Pet állatvédelmi szervezet támogatásának is köszönhető – hangsúlyozta érdeklődésünkre Gidró Paula, a menhely munkatársa, aki röviden megjegyezte, sikeres volt a vasárnapi nyílt nap, amely alkalomból több mint száz érdeklődő látogatott a telephelyre, hogy az ott élő kutyusok mindennapjait megismerhesse.
A Pro Animalia munkatársa elmondta: többen érdeklődtek az örökbefogadás iránt, viszont aki erre adja a fejét, több feltételnek is eleget kell tegyen. Az örökbefogadónak nagykorúnak kell lennie, saját tulajdonú lakással, házzal, valamint állandó jövedelemmel kell rendelkezzen, ami fontos, hogy a kutya élettani és egészségügyi szükségleteit, igényeit biztosítani tudja.
– Személyes találkozón egyeztetünk – ha szükséges, akkor az örökbeadás előtt megnézzük a helyet is, ahová a kutya kerülne, hogy megbizonyosodjunk arról, valóban megfelelő körülmények között és módon tartják majd az ebet – és elbeszélgetünk a jelentkezővel. Ha sikerült kiválasztania a kutyát, a tényleges örökbeadás előtt még javasoljuk a leendő gazdinak, hogy néhány alkalommal látogasson a kutyához a menhelyre, mielőtt hazaviszi. Az örökbeadást követően is követni szoktuk a kutyák sorsát, azaz látogatási jogot, illetve rendszeres visszajelzést kérünk az örökbefogadótól, ami azt jelenti, hogy évente egyszer előre egyeztetett időpontban meglátogatjuk őket, és örömmel vesszük, ha néha kapunk egy fényképet róla, róluk – számolt be a részletekről Gidró.
Megtudtuk még, hogy láncon vagy állandó kennelben tartásra nem adnak ki kutyát. Kis testű ebeket csak bent tartásra adnak, udvarra csak nagy testű kutyákat adnak, azokat is csak párban, ha nincs az illetőnek esetleg már egy kutyája. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!