Hirdetés

Mesterterv készül

Mesterterv készül a Hargita megyében építendő bicikliutakról, a dokumentumot az e célra elérhető pályázati források lehívására lehet majd használni.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 2 perc
Mesterterv készül
Fotó: HMT

Hargita megyébe tervezett, itt létesítendő bicikliutakat feltérképező mestertervet készíttet Hargita Megye Tanácsa, az előkészítő munkába bevonták a megyében működő kerékpáros civil szervezeteket is. A székelyudvarhelyi Szekler Teker Egyesület révén sikerült felvenni a kapcsolatot más civil szervezetekkel, feltérképezve az Európai Kerékpárút Hálózatot – EuroVelo – és az országos bicikliút-hálózatot. Ezt követi a mesterterv elkészítése, amit meghirdetett a közbeszerzési rendszerben Hargita Megye Tanácsa. 
– Megkerestük a bringás egyesületeket, illetve a mesterterv elkészítésébe is bevonjuk őket, ugyanis komoly szakmai tudással és jól kiépített kapcsolati hálóval rendelkeznek. Ennek köszönhetően tudtuk elkészíteni a dokumentumot, amely feltérképezi, hogy Hargita megyében hol, milyen típusú bicikliutat lehet építeni, illetve hol tudnak kapcsolódni az EuroVelo és az országos hálózathoz – közölte Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke. 
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke meg­jegyezte, „jelentős erőfeszítés előzte meg, hogy idáig elérjünk”.
– A pontozás alapján a PNRR-ből nem kapott támogatást Hargita megye, de nem adtuk fel! A szakértők és civilek bevonásával komoly előkészítői munka előzi meg a mestertervet, amelyet a későbbiekben a források lehívásakor figyelembe kell venni. A kerékpárút-hálózat kiépítését fontosnak tartjuk számos területen, legyen szó aktív turizmusról, egészséges életmódról, biztonságos közlekedésről. Éppen ezért nem adtuk fel, amikor nehézségekbe ütköztünk. Megyünk előre! – hangsúlyozta a megyeelnök.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!