Hirdetés

Új autóval kezdik az idényt

A Suzukit Peugeot-ra cserélte, idén pedig a másodosztály bajnoki címét célozta meg Gál István. A székelyudvarhelyi pilóta új autója péntekre készült el, amelyet versenykörülmények között a hétvégi Hargita Ralin próbálhat ki. Az év első viadalán dobogós hely a cél.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Új autóval kezdik az idényt
Pénteken készült el a székelyudvarhelyiek új autója Fotó: Gál István

Idén is a másodosztályban, azaz a rali-2-ben versenyzik Gál István, akárcsak a tavaly. Viszont az új idény új autót is jelent a székelyudvarhelyi pilótának, amelyet élesben a hétvégi Hargita Ralin próbálhat ki. A szezonnyitó versenyen egy dobogós hely, az év végére pedig a másodosztály bajnoki címe Gál István célja.
– A terveink szerint idén teljes szezont teljesítenénk a hazai ralibajnokság másodosztályában, persze, ha a költségvetésünk engedi, hiszen elég szűkös az anyagi keretünk. Ennek ellenére bizakodóak vagyunk – nyilatkozta lapunknak Gál István, akinek Bálint Zsolt navigál idén is. A székelyudvarhelyi pilóta tavaly egy Suzuki Swift Sport versenygéppel indult szintén a másodosztályban, és úgy tervezte, hogy idén is a japán márkához marad hűséges, de decemberben mégis változott a helyzet.
– Egy utcai Peugeot 207 RC-t vásároltam, ami gyárilag is már egy komoly gép, ezt pedig versenyautóvá építette a brassói Cyclon Motorsport. A bukókeret mellett egy három szintre állítható versenyfutóművet kapott az autó, kicseréltük a fékeket, „megpiszkáltuk” a turbót, a fedélzeti számítógépet pedig újraprogramoztuk – mondta lapunknak Gál István.
A székelyudvarhelyi pilóta az idény első versenyét tesztfutamnak szánja, ennek ellenére magasra tette a lécet. 
– Teljesen más a Peugeot, mint a tavalyi versenygépem. Gyakorlatilag meg kell tanulnom, meg kell szoknom az autót, ennek ellenére szeretnék a másodosztály mezőnyében gyors lenni és pontokat szerezni – mondta lapunknak Gál István.

Közel nyolcvanan

Ugyan pénteken járt le a nevezési határidő a szezont nyitó versenyre, lapzártánkkor még nem volt nyilvános az iratkozottak névsora. Lapunk viszont megtudta, tegnap délig hetvenkilenc pilóta nevezett a Hargita Ralira, az iratkozottak között van a bajnoki címvédő Simone Tempestini is, de a lista tartalmaz bolgár és magyar versenyzőket is.
A 31. Hargita Rali pénteken kezdődik és szombaton zárul, viszont csütörtök este 8 órától Székelyudvarhelyen a Márton Áron téren tartják a versenyzők seregszemléjét.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!