Hirdetés

Énekszóval dicsérték az Urat

Az oroszhegyi Nagyboldog­asszony-templom adott otthont az elmúlt szombaton a Székelyudvarhelyi Főes­peresi Kerület 23. kórustalálkozójának. Tizennyolc énekkar vett részt a rangos eseményen.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Énekszóval dicsérték az Urat
Örömünnep. Egyházi kórusok találkozója Fotó: Oroszhegyi Plébánia/fb

Ünnepi szentmisével kezdődött szombaton a 23. kórustalálkozó Oroszhegyen. A rendezvényt évente más-más településen szervezik meg, tavaly Zeteváralja biztosított otthont a találkozónak, idén pedig, húsz év után ismét Oroszhegyen tarthatták meg a kórustalálkozót. A Nagyboldogasszony-templomban az ünneplőket elsőként Farkas László, Szentkeresztbánya plébánosa köszöntötte, majd az ünnepi szentmisét Márton József főesperes, a székelyudvarhelyi Szent Miklós Plébánia plébánosa celebrálta. A szentmisét követően két-két kórusművet adtak elő a jelen lévő énekkarok, mind a 18-an, a fennkölt dallamok betöltötték a templomot. A hagyományhoz híven a fellépések sorát a tavalyi házigazda Zeteváralja nyitotta meg, és az idei házigazda, Oroszhegy zárta. Opra István helyi plébános elmondta, sikeres rendezvényen vannak túl, megérte a szervezésbe fektetett hatalmas munkát. Kiemelte, különleges élményben lehetett részük, hiszen ennyi jó hangú énekkart egyszerre, együtt látni és hallgatni igazi ajándék volt. Elmondta, a rendezvény megmozgatta az egyházközséget, és megtapasztalhatták a közösség összefogásának erejét is.
– Örvendetes volt megtapasztalni, hogy mennyire összefogott a közösség, segítettek mindenben, amiben csak kellett. Ez a nap bebizonyította, hogy közösségünk nagy dolgokra képes, ha van összefogás, így pedig garantált a siker. Ez volt az egyik kiemelkedő értéke ennek a kórustalálkozónak, arról nem is beszélve, hogy micsoda zenei élményben lehetett részünk – fogalmazott a plébános.
Megjegyezte, a híveitől kapott visszajelzések szerint még sosem csengett így az oroszhegyi templom az Istent dicsérő, magyar énekszótól. Az esemény szeretetvendégséggel zárult, de döntés született a kórustalálkozó jövő évi helyszínéről is, egy év múlva a korondi egyházközség fogadja a Székelyudvarhelyi Főesperesi Kerület egyházközségeinek kórusait.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!