Hirdetés

Idén is döntőbe jutottak

Megismételték a tavalyi bravúrt, idén is ott lesz az országos döntőn a Székelyudvarhelyi Szejke SK ifjúsági 4-es lány- és fiúcsapata is. A székely gyerekek nagyot küzdve, sokszor bírói ellenszélben játszva kvalifikálták magukat a legjobbak közé.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 3 perc
Idén is döntőbe jutottak
Újabb bravúr a szejkés lányoktól. Csapatmunka Fotó: SZKA/Fb

Noha az országos elődöntő tornán részt vevő csapatoknak más időpont és a tornára szintén pályázó Székelyudvarhely lett volna a megfelelő helyszín, és ezt írásban jelezték is, a román szakszövetség egyoldalúan úgy döntött, Suceaván rendezik meg az elődöntő mérkőzéseit. A miértekre az udvarhelyiek a házigazdák elleni találkozón kaptak választ, hiába vezettek szinte végig, az utolsó tíz percben három erősen megkérdőjelezhető kiállítást és két jogtalan hétméterest kellett elszenvedniük, így a CSU Suceava 18–16 nyert. Palatka Barna edző csapata ezt megelőzően viszont roppant magabiztosan 23–15-re legyőzte Vasluit, s miután küzdelmes találkozón 17–15-re Marosvásárhely ellen is diadalmaskodtak, bejutottak az országos döntőbe. Az elődöntő torna kisdöntője tulajdonképpen nem osztott, nem szorzott, így a Vidombáki Sporting ellen 24–22-re elvesztett találkozón többnyire azok léptek pályára, akik korábban kevesebb játéklehetőséghez jutottak. A hétvégi elődöntő torna legjobb irányítójának az udvarhelyi Lázár Nórát választották.
A tavalyi országos bronzéremről hajszállal, egy időn túli szabaddobásból kapott góllal lemaradó Szejke SK ifjúsági 4-es fiúcsapata Fogarason szerepelt, a tét szintén az országos döntőbe való jutás volt. Orbán Szilárd gárdája döntetlennel nyitott, 21–21-et játszott Vasluijal, majd simán, 25–18-ra verte Suceavát. Az utolsó csoportmeccsen ugyan 26–23-ra kikaptak Nagyszebentől, ám jobb gólarányuknak köszönhetően ők is továbbjutottak. A bronzmeccsen hetesekkel maradtak alul a Vidombáki Sportinggal szemben, ám így is – akárcsak tavaly – ez évben szintén résztvevői lehetnek az országos döntőnek. A fiúk ráadásul két különdíjat is hazahoztak: a torna legjobb jobbszélsőjének Baczó Attilát, legjobb beállójának pedig Lukács Bálintot választották.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!