Hirdetés

Hétvégén a döntőért harcolnak

Az FK Székelyudvarhely fiataljainak nem állt módjukban megismételni a tavalyi kupasikert, a felnőttek számára azonban még bármi lehetséges. Az első akadályt Autobergamónak hívják, és szombaton kezdődik a bajnoki párharc.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Hétvégén a döntőért harcolnak
Az Autobergamo legyőzésével lehet döntős Udvarhely Fotó: Hodgyai István

Tegnap már megírtuk, hogy a Futsal Klub Székelyudvarhely ifjúsági futsalcsapata nem játszhatta le a Karácsonkőn rendezett U19-es korosztályú Román Kupa negyeddöntőjét, miután a játékoskönyvek Székelyudvarhelyen maradtak. Jakab Zoltán vezetőedző magára vállalta a technikai malőrt, bár megjegyezte, a hibát utólag is lehetett volna korrigálni, de a tornát szervező és ebben közvetlenül is érintett klub, a Ceahlăul Karácsonkő elnöke nem engedélyezte a találkozó lejátszását.
Így a vasárnapi elődöntőbe játék nélkül a Kézdivásárhelyi SE jutott, épp a már említett karácsonkői csapat ellen. Utóbbi élt is a lehetőséggel, hogy a legesélyesebbnek tartott udvarhelyieket ily módon sikerült „eltakarítani az útból”, 6–3-ra legyőzve a háromszékieket. A másik ágon, a szombati negyeddöntőben a Temesvári CFR ellen 5–3-ra győzedelmeskedő Marosvásárhelyi VSK fiataljai az elődöntőben sem okoztak csalódást, 8–1 arányban leigázva a Viitorul Dărăbani gárdáját.
Hétfő délutánra már csak egy kérdés maradt hátra: ki nyeri a U19-esek kupáját, a házigazda Ceahlăul vagy a Marosvásárhelyi VSK. A választ már tudjuk: a marosvásárhelyiek győzedelmeskedtek, 7-1 arányban.

Harc a döntőért

Bár ifjúsági szinten az udvarhelyiek nem tudták megvédeni a tavalyi kupasikert, a tavaly bronzérmes fel­nőtt­csa­pat számára a bajnoki cím megszerzése sem lehetetlen. Igaz, ehhez még sok a tennivaló, a bajnoki elődöntőbe egyenes ágon kerülő udvarhelyieknek a Dévai Autobergamo gárdáján át vezet az út a döntőbe, miután a selejtezőből érkező Hunyad megyeiek a Bodzavásári Luceafărul együttesét idegenben 9–7-re, hazai pályán pedig 14–5-re fektették két vállra. A másik ágon Galaci United – Temesvári CFR elődöntőre van kilátás, a bánságiak a Dévai West otthonában 6–2-re győztek, és e sorok írásakor a visszavágó eredménye még nem ismert.
Az FK Székelyudvarhely három bronzot és egy ezüstérmet tud a tarsolyában, egy újabb éremért, konkrétan a teremlabdarúgó 1. Liga döntőjében való részvételért szombaton kezdődik a harc.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!