Hirdetés

Néptánccal a hagyományokért

Második alkalommal szervezi meg a néptáncot oktató és népszerűsítő programját a Bögözi Fiatalok Fóruma. Az idei forgatag alkalmából tíz alkalommal szól majd a zene a település cserkészotthonában.

Miklós Dalma
Becsült olvasási idő: 2 perc
Néptánccal a hagyományokért
Perdül a szoknya. Szórakozás a javából Fotó: Robotin Rajmund

Tíz héten át szerdánként Kovács Bernadett és Fülöp Csaba oktatóktól tanulhatják el a figurákat, valamint tánclépéseket a bögözi fiatalok. Az érdeklődők bármikor szabadon csatlakozhatnak a táncosokhoz.
– Az egyesületnek mindig is szívügye volt a hagyományőrzés, a székely hagyományok továbbéltetése fontos a kis közösségünk életében – mondta Robotin Rajmund, az egyesület alelnöke. – Senki sem maradhat közömbös a hagyományaink iránt, mert az olyan közösségi élmények, mint például a táncház, összetartanak bennünket. Ráadásul a néptánc a kultúra gazdagságát és kimeríthetetlen lehetőségeit igazolja – részletezte az alelnök. Hozzátette, hogy múlt évben nagyon gyorsan széles körben elterjedt a program híre. Nemcsak Bögözből, hanem a környező településekről is részt vettek az oktatáson. Táncosok érkeztek a helyszínre többek között Székelymagyarosról, Bétából, illetve Udvarhelyről is. A legfiatalabb táncos tízéves, míg a legidősebb ötvenéves volt. Idén még több résztvevőre számítanak.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!