Hirdetés

Mágikus pénz

Székelyudvarhelyi és csík­sze­re­dai középiskolások nyer­tek az egyetemünkön meg­szervezett Pénzmágus gaz­da­sági vetélkedő re­gi­o­ná­lis döntőjén.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 2 perc
Mágikus pénz
A versenyzők a nagyaulában. Pénzmágusok Fotó: Sapientia.ro

Tíz csapat kapott lehetőséget a 34 beküldött megoldásból, hogy bemutassa tudását a Romániai Magyar Közgazdász Társaság és szervező partnerei által – a Sapientia – EMTE Csíkszeredai Kara is társszervező – március 25-én, egyetemünkön megrendezett Pénzmáguson.
– A vetélkedőt második éve szervezik ebben a formában. Korábban megelőzték a Pénzidomár és a Pénzmágnes esettanulmány-versenyek. Háromfordulós verseny, az első fordulóban a négyfős csapatok teszt jellegű feladatot, illetve rövid videót és one pagert készítettek, majd a második és harmadik fordulóban egy valós vállalat esetével dolgoztak – tájékoztatott Tánczos Levente-József egyetemi oktató.
A regionális döntőben Hargita és Kovászna megyei csapatok versenyeztek. A csapatok nyolc középiskolából érkeztek. A verseny színvonala tanúsítja, hogy az elmúlt évek esettanulmány-módszertan népszerűsítő munkája eredményes volt.
– Ez jól látszik abból, hogy egyrészt a megoldások színvonala eléri az egyetemen is elfogadható szintet, másrészt pedig a Hargita és Kovászna megyéből jelentkező csapatok magas számából. Az itteni megoldások minősége azt mutatja, hogy a csapatok évről évre egymástól is tanulva magasabb színvonalú munkákat prezentálnak. Ezt támasztja alá a zsűriben részt vevő üzleti szakemberek, vállalkozók visszajelzése is, akik szerint a középiskolás vetélkedőhöz mérten meglepően magas szintű megoldásokat láthattak – hangsúlyozta Tánczos.

A regionális döntő dobogósai
1. Dreamflow – Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium – Székelyudvarhely;
2. Partizánok – Márton Áron Főgimnázium – Csíkszereda;
3. BlackJack – Kájoni János Szakközépiskola – Csíkszereda.

A nyertes csapat továbbjutott az országos döntőbe. A dobogósok jelentős pénzjutalomban részesültek: első hely – 1600 lej, második hely – 1200 lej és harmadik hely – 800 lej.

Kósa Noémi



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!